gigabajt Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 tak jak w temacie , nie wiem co sie dzieje, mam internet z kablówki w białymstoku Normalnie se kozystam az w pewnym momencie nei dizala, wtedy biore w połaczeniach sieciowych wyłączam połączenie, znów ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m i wszystko dizala do nastepnego zerwania netu. To jest bardzo wkurzające bo przerwy sa co 20 min i nie ma mowy o sciaąganiu czegokolwiek. Aha zauważyłem ze czesto gdy w stanie połączenia wysyłanie i odbieranie dojdzie do 40k to sie rozlancza , choć zdarza sie ze przy 7k sie rozlancza wiec raczej ot nie jest regułą. Myślałem ze moze to ma zwiazek z zaporą więc jąwogóle wyłaczylem ale dalej sie to powtarza . Miła pani w obsludze klijenta powiedziala ze to przez dużą liczbę użytkowników w mieście , ale je w ot nie wierze , ile osób moze siedziec na necie o 3 rano ? Poratujcie kulawego internaute skaanego kablówke ;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Calkiem mozliwe ze to wina dostawcy internetu chociaz niekoniecznie musi to byc to. Sproboj na poczatek przeskanowac kompa programem antywirusowym + adaware. Druga sprawa to wszystkie najnowsze service packi oraz łaty do systemu pobrane z witryny windows update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) niechce cie martwic ale mam podobny problem z dostawca internetu. U mnie przerwy w dostawie netu wystepuja o tej samej godzinie (np 10:25 ; 12:25 ; 14:25 itd ) naszczescie u mnie polaczenie samo wraca :-) po ok minucie ale nie powiem wkurzajace jest i to bardzo chyba zly dzial ;x Edytowane 18 Października 2005 przez ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Może robią o tych godzinach jakieś restarty serwerów czy coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigabajt Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 he jush wszystko ok przyczyną rozlonczania sie był kabel usb, u mnie w modemi mozna podlaczyc albo usb albo kabel pod sieciówke, wzielem podlaczylem kabel do karty sieciowej i wszystko dizala, widocznie usb nei jes przystosowane do długotrwalej pracy .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 A moze to poprostu wina oszczedzania energii. Mozna ta opcje wylaczyc we wlasciwosciach danego kontrolera USB. Ale w sumie po co jak mowiesz ze masz sieciowke. Zawsze lepiej to przez sieciowke niz USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...