Skocz do zawartości
WlodaR

Athlon Czy P4?

Rekomendowane odpowiedzi

I tak mam rozwaloną już płyte (niedziała kanał ide2 i trzeszczy prawy kanał stereo) wiec dla mnie to bez roznice bo i tak kupuje nowa plyte.

P.S1 P4 3.2Ghz z HT mam na drugim kompie.

P.S2 A ile dostane za tego northwooda na allegro??

Edytowane przez WlodaR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro do tematu - to merytorycznie :)

Tego konkretnego Northooda jaki posiadasz jeśli wymienisz na A64 3000+ to uzyskasz wzrost wydajności.Nie ma co do tego zastrzeżeń chyba.Jednak jeśli pytasz ogólnie to warto zastanowić się czy te 100-150PLN wydać na A64(czysta róznica w cenie) czy na Northooda lub Prescotta z magistralą 800Mhz oraz z HyperThre.... Jedno i drugie ma swoje zalety i wady.A64 pociągnie lepiej gry - to juz niewątpliwe ale jesli korzystasz częściej lub przeważnie z aplikacji obrabiającej grafikę lub dźwięk - wybór wydajnościowy jest juz wyrównany lub nawet przewage ma Intel.

ktoś pisał o spi w przekonaniu ze Venice pogoni rywala - jesli nawet tak będzie to jaką róznice zrobi kilka sekund w spi?Na tym sie nie pracuje - załącz Photoshopa lub Cool Edit Pro dodaj filtry/efekty - zmierz czas - odbieraj w tym czasie pocztę - przegladaj tweeka - odpal winampa oraz gg - włacz wyszukiwanie pliku na dysku D w miedzyczasie edytując dane w Exelu - zmierz czas oraz płynność - przyjemność takiej pracy na obu platformach - to naprawde zwykłe czynności jakie wielu z nas robi jednocześnie korzystając z komputera poza graniem.Jak to się będzie miało do SPI -sam się przekonasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi