Skocz do zawartości
matma6

Fortron Vs. Delta

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo sie naczytałem na forum o tych zasilaczach ale dalej nie wiem który wybrać fortrona

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67179107

czy delte

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68354930

cena jest zbliżona, który brać??

ps. zasilacze chyba nie bedą miały większych problemów z uciągnięciem

Athlon 64 3000

GF 6800 AGP

jeden dysk twardy

dvd-rw :huh:

Edytowane przez matma6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo, znaczy nie to samo, bo szefa 350, kupowalem jakis czas temu i dalem wtedy 200zl i sprawuje sie niezle, polecam

A i zeby nie bylo, zasilacze nie sa identyczne, roznica sie naklejka :) gwara 6 miechow i mniejsza liczba molexow, jesli tobie to nie przeszkadza, to bierz bo mozna miec naprawde dobry i cichy zasilacz za malutkie pieniazki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te delty to nic innego jak mediony.Sytuacja taka sama jak z radkami 9800.W kartach było słabsze chłodzenie a w zasiłkach krutsze kable jak wspomniał kolega wczesniej

1711691[/snapback]

Oj mylisz sie, mediony rożnią się nie tlyko od normalnych radków chłodzeniem, ale też gorszą jakością podzespołów, natomiast w tej zasiłce wątpie by takie coś miało miejsce, co do krutszych kabli masz racje

to ile molexów ma ta delta?? chyba wystarczy na 2 napędy 1 dysk i wentylator :blink:

1713808[/snapback]

z tego co wiem wystaczy, są tam 4 molexy, jeśli to ja bym teraz miał kupować zasilacz też bym go wzioł, do tego dochodzi bardzo cicha praca, wiem na własnym przykładzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy że po podłączeniu 2 napędów dysku i wentylatora nie bede już miał wolnego molexa  :blink: troche kit

1714043[/snapback]

coś za coś. Jakoś musiali zbić cenę do tego poziomu :-| Ale przy dyskach nie ma jeszcze problemu,ponieważ pobierają stosunkowo mało prądu. Wystarczy zastosować rozgałęźniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O'fuck przeczytajcie

Witaj allegrowiczu, szukasz wydajnego i stabilnego zasilacza, którego działanie jest ledwo słyszalne?! Dobrze trafiłeś!!! Na tej aukcji proponujemy taki właśnie zestaw znanej niemieckiej firmyDołączona grafika

Tą Delte produkuje firma MEDION

Już chyba lepiej brać Fortrona :)

Ehh co za firma Medion.... :mur:

1715577[/snapback]

Ehhh, na oczy nie widziales tego zasilacza, nie wiesz co potrafi, wogole nie wiesz nawet o czym piszesz i pewnie jak sie sam nazywasz, a cos tutaj wyskakujesz, ze lipny zasilacz. Wiedz jedno, ta DELTA rozni sie od Chiefteca 350W (duzo drozszego) jedynie iloscia molexow (no i cena oczywiscie), wiec nie gadaj, ze lipa i nie brac, bo napis MEDION. Z tego co pamietam to MEDION je chyba tylko rozprowadza, bo to jest na bank DELTA, ale tej informacji nie potwierdzam na 100% (najwyzej na 99% :wink: ), bo nie pamietam gdzie to czytalem.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Medion tylko to rozprowadza, zresztą jak reszta sprzęt, który sprzedawany jest pod tą marka, zasilacz jak było powiedziane robi Delta, która produkuje takie same dla chiefteca tyle, że mają większą ilość wtyczek, inną naklejke, a i od jakiegoś czasu dają grill zamiast tego co widać na zdjęciach, ale tak to jest to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi