Skocz do zawartości
Revoluszyn

Problem Z Nview

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam karte GF7800 GT dziś podłączyłem do niej TV 32'' przes S-Video, ustawiłem tryb na nView i mam to samo co tryb teatralny w ATI, poza jednym Obraz dawany na TV podczas oglądania Sat albo Divx jest za bardzo przycięty, tzn wyświetla się na całym ekranie ale tak jakby powiększony bo od góry, dołu i boków brakuje ok 1 cm wyswietlanego obrazu. Niby wsztstko ok ale ogląda się jakoś nie tak kiedy się wie że nie wszystko się widzi. Częściowym rozwiązaniem są ustawienia w zakładce UstawieniaEkranu nView -> PPM na telewizor -> Regulacja urządzenia da się tam ustawić położenie ekranu i ustawiam tak jak mi pasuje, nawet zapisuje jako profil ale po włączeniu innego kanału tv, albo innego filmu ustawienia wracają do stanu pierwotnego (sic!), nie pomaga wczytanie ustawień profilu, obejmuje on wszystko poza ustawieniami połozenia ekranu. Czy ktoś ma taki sam problem albo może miał i sobie jakoś poradził ? Proszę o pomoc, próbowałem już chyba wszystkich ustawień. Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam karte GF7800 GT dziś podłączyłem do niej TV 32'' przes S-Video, ustawiłem tryb na nView i mam to samo co tryb teatralny w ATI, poza jednym Obraz dawany na TV podczas oglądania Sat albo Divx jest za bardzo przycięty, tzn wyświetla się na całym ekranie ale tak jakby powiększony bo od góry, dołu i boków brakuje ok 1 cm wyswietlanego obrazu. Niby wsztstko ok ale ogląda się jakoś nie tak kiedy się wie że nie wszystko się widzi. Częściowym rozwiązaniem są ustawienia w zakładce UstawieniaEkranu nView -> PPM na telewizor -> Regulacja urządzenia da się tam ustawić położenie ekranu i ustawiam tak jak mi pasuje, nawet zapisuje jako profil ale po włączeniu innego kanału tv, albo innego filmu ustawienia wracają do stanu pierwotnego (sic!), nie pomaga wczytanie ustawień profilu, obejmuje on wszystko poza ustawieniami połozenia ekranu. Czy ktoś ma taki sam problem albo może miał i sobie jakoś poradził ? Proszę o pomoc, próbowałem już chyba wszystkich ustawień. Z góry dzięki.

1707332[/snapback]

miałem podobny problem i rozwiązanie tego była zmiana sterowników (testowałem kilka różnych wersji) na takie przy których obraz był odrazu poprawnie wyświetlany :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może podaj ich wersje, najnowsze i te przed nimi nic nie dają.

Wyjaśnie to na obrazkach:

1 obrazek to film ktory leci mi na kompie, poniewaz mam ustawiony tryb dual wiew i wlączoną nakładkę na TV leci odrazu pelnoekranowe wideo:

Dołączona grafika

Jednak na TV pokazywany jest obraz okrojony (na obrazku czarną ramką) :

Dołączona grafika

Kiedy naciskam minus w ustawieniach:

Dołączona grafika

Na Tv wyświetlany jest juz caly obraz jednak do momentu kiedy nie wloncze nastepnego pliku wideo lub nie zmienie kanału. Nie pomaga zapisanie pod profilem, po prostu kiedy wczytuje profil jest to samo co przed nacisnieciem minusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dokladnie to samo na 7300gs. nie mam juz pomyslow... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie dokleje, by nie tworzyc nowego watku.

Kupilem GF7600GT podpialem do TV i mam czarno-bialy obraz... Ma ktos jakies pomysly?

Musisz ustawić w sterownikach system wyświetlanego obrazu na PAL-G albo PAL-D. Teraz pewnie masz NTSC. Dokładnie nie wiem gdzie się ta opcja znajduje ale gdzieś w nView przy opcjach drugiego odbiornika (TV w tym przypadku)....niestety dokładnie nie powiem bo sam nie bawiłem się TV-Outem od ponad roku ;). Tak przy okazji ten problem już się pojawiał na forum. Następnym razem spróbuj poszukać ;). Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi