Revol Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Witam Jaka firma produkuje najlepsze laptopy pod kazdym względem i wogóle jaki jest ranking firm produkujacych laptopy, wymiencie kilka firm które są godne zaufania i zadna niespodziewana usterka sie nie przytrafi.. nie powinna...czyli które firmy dobrze produkują laptopy...a ktore firmy raczej nie są godne polecenia... Pozdrawiam Edytowane 18 Października 2005 przez Revol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Moja ulubiona firma to HP Compaq, solidne, dobry sprzęt, bogate wyposażenie i wcale niedroga. IBM-a cenię za solidność i za zastosowania biurowe (bodajże jedyny lapek z Win XP Pro do 3k :D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Lenovo, Winstron, Compal ? ;-) i jeszcze jakaś jedna duża i chyba na tym konczą się producenci znani, a cała reszta to rodziny z prowincji guandong ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Lenovo, Winstron, Compal ? ;-) i jeszcze jakaś jedna duża i chyba na tym konczą się producenci znani, a cała reszta to rodziny z prowincji guandong ;] 1707639[/snapback] hem, hem, o ile mi wiadomo, Lenovo, to chińska firma produkująca "dla" IBM-a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cater Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) ??? Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez cater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 hem, hem, o ile mi wiadomo, Lenovo, to chińska firma produkująca "dla" IBM-a... 1707660[/snapback] Lenovo przejęło dział notków od IBM'a. Lenovo ThinkPad :lol: Na szczęście mój jest jeszcze manufactured IBM a nie Lenovo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Najlepsze lapiki składa Alienware http://www.alienware.com/Product_Pages/not...ll_default.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Digital Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Moj ranking to 1. Dell 2. HP 3. Toshiba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) ASUS B) (pracuje w sklepie z kompami więc mogę troszke na ten temat powiedzieć) Nawet najtańsze modele ASUSa są wyposażone w sporo bajeroow (np. czytniki kart pamięci itp) gwarancje międzynarodową a gratis dostaje się elegancką torbę na notebooka i myszkę optyczną niezłej jakości B) Jakość wykonania, użytych materiałoow, spasowanie elementoow stoi na najwyższym poziomie. Jeśli stać Cie na droższy model to już full wypas :P Poza ASUSem także polecam DELLa i IBMa B) Zwracaj też uwage na gwarancje - wiadomo, że producent nie udzieli 36 miesięcznej gwarancji na sprzęt ktoory klęka średnio po roku - więc im dłuższa gwarancja tym producent jest bardziej pewny niezawodności swojego sprzętu. Dobra jest też gwarancja DtD (Door to Door - kurier odbiera i przywozi serwisowany sprzęt na koszt producenta - taka gwarancja także oznacza, że ryzyko awarii jest mniejsze - bo przecież producent musi zapłacić za kuriera :wink: ) PS. moje propozycje: ~4000pln - Asus A3E-5003 ~7000pln - Asus W5A-G013 (1.6kg, malutki i dooobrze wyposażony) Edytowane 19 Października 2005 przez soultaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Witam No na grach to mi najmniej zależy ;), choć czasem moza w coś pograć;) A jeszcze jaka firma z tych bardziej znanych raczej nie jest pewna i godna uwagi...? Tak więc moge kupić laptopa IBM, HP, Asus, Dell - po tych firmach moża się spodziewać dobrego wykonania i długiej trwałości sprzętu i wogóle że bedą dobre? ;) A co sądzicie o laptopach Acer? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cater Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) ??? Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez cater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Witam Czyli Asus byłby najodpowiedniejszą firmą? Głównie chodzi mi o internet, Office czasem jakieś gry i od czasu do czasu film, p2p :wink: No to ostatecznie jaka firma byłaby najlepsza do takiego użytkowania. Może jeszcze ktoś coś napisze? Głównie chodzi o trwałość wykonania wszystkich elementów. Jaka firma jest znana z tego że solidnie składa laptopy wszystko gra i rzadko sie psują i wogóle jest ok :wink: A i jeszcze cena około 4000. Ale głównie nie chodzi mi o dokładne modele tylko narazie zastanawiem się jaka fima byłaby najlepsza i potem bym w jej ofercie coś znalazł :P Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) jesli chcesz grac (nawet od czasu do czasu) w jakiekolwiek nowsze tytuly musisz zaopatrzyc sie w model z grafika intela np 915GM 128MB, reszta kart zazwyczaj stosowanych w laptopach (ze zintegrowana grafika) czyli sis, czy extreme graphics to shit na ktorym wszystko bedzie sie ciac (polecam test notebookow na stronie www.benchmark.pl), natomiast jesli stac cie na sprzet z oddzielna karta to poszukaj testow (na benchmarku powinny byc) i wybierz cos rozsadnego PS ja mam HP nx6110 512ram 1.3ghz celeron i np Richard Burns Rally smiga az milo (wiadomo ze nie na najwyzszych detalach, ale grac mozna bez najmniejszych problemow) PS2 zwroc uwage na minimalne wymagania tej gry... ;) Edytowane 20 Października 2005 przez erixon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cater Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) ??? Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez cater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Nie oreintuje się dokładnie w grafice nVidii. O ile pamiętam dostępne są GeForce 6600 i 6800. Takich szukaj. ja bym do tego dodał, że wynalazek NV pod nazwą 6200 z tzw. turbocache, to szit straszny, ponoc porównywalny z dużo tańszą zintegroweaną grafa intela 900 (na 915), która w 3d marku 2003 wyciąga ok. 500-700 punktów ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Witam Tak wiec jeszcze podsumowując których marek lepiej nie kupować, a z którymi laptopami danej marki już moge się zapoznać zeby z pośród nich coś wybrać :P Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Ja nie będę ustalał dokładnej koleności, a miałem okazję kożystać z lapów min: panasonica, della, ibm, hp i oczyiscie moja toshiba :) do żadnej z tych firm (pnasonic z 1995r :) ) nie można nic zarzucić ps już był taki wątek mojego autorstwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Najlepsza marka nie zawsze jest najlepsza dla tych samych osob. Pracownicy firmowi wychowani na markowym sprzecie maja najczesciej jakies skrzywienie na tym punkcie, bo twierdza ze ich sprzet jest najlepszym pod sloncem. Prawda jest taka ze conajwyzej do zastosowan biurowych i ciekawe czy mieliby takie same zdanie gdyby sami musieli za nie zaplacic :P Bo normalny uytkownik, ktory mysli o czyms wiecej niz zasotsowania biurowe i ma ograniczone srodki, musi raczej popatrzec na mniej firmowe marki by go zadowolily. Ja skierowalem juz poraz drugi swoj wzrok n a ACERA i nie wiem czemu wszyscy tak go jada. Swietny sprzet, rewelacyjna wydajnosc za bardzo male peniadze. Edytowane 21 Października 2005 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Witam No chyba najbardziej jestem skierowany ku Asusom i z pośród modeli tej firmy coś wybiore :P Odpada raczej Acer Dell Toshiba :P Dobry wybór...?napisze ktoś jeszcze coś?:P Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam No chyba najbardziej jestem skierowany ku Asusom i z pośród modeli tej firmy coś wybiore :P Odpada raczej Acer Dell Toshiba :P Dobry wybór...?napisze ktoś jeszcze coś?:P Pozdrawiam 1713830[/snapback] Ciezko raczej przyznac ze asus jest tym najlepsym producentem, zwlaszcza o firmie ktora na dobra sprawe rynkiem laptopw zajmuje sie kilka ostatnich lat. :P Takie cos mozna powiedziec tylko o IBM jesli nie zwraca sie uwagi na cene. Moze nie wygladaja super ale napewno charakteryzuja sie najwyzsza jakoscia i najdluzej wytrzymaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam No raczej środki mam ograniczone...i szukam czegoś maksymalnie do 4000 zł. To co Asus to zły wybór...? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cater Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) ??? Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez cater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam tasba, dzięki za wyczerpujące odpowiedzi :) No i jeszcze napisze ze laptop miałby mi służyć do zwykłego prywatnego użytkowania i nie byłby drugim kompem tylko ze przenośnym zastepcom, tylko byłby jedynym kompem... Głównie do użytkowania w domu, ale pewnie czasem zdażyłyby się jakies wyjazdy z nim ...:P Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Revol czy my sie znamy z IRCa ? B) ~4k polecam Asus A3E-5003 Można go znaleźć taniej B) i mogę wziąć na siebie odpowiedzialność - gwarantuje, że będziesz zadowolony B) Ten notebook sie nadaje do wszystkiego B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Witam No to co..Asus jednak chyba zwyciężył u mnie bo sporo osób go poleca...:P do takiego zwykłego prywatnego użytkowania. Chyba że jeszcze znajda sie jacys przeciwnicy Asusa i poleca inna marke... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konsto Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Jesli nie potrzebujesz super grafiki do gier to możesz wyrać jakiegoś asus z serii a3. Miałem takiego i byłem zadowolony, działał stabilnie, może nie był demonem wydajności ale do moich zastosowań był ok. Wybierz coś z pentiumem a nie z celerone i 512MB ramu. Trochę łatwo rysuje się obudowa, jest cichy i naprawde można go polecic. Ja mam teraz IBM-a t42 z pentium 1.8 GHz i radeonem 7500 z 32 MB. (4000 pkt w 3dmark2001) Dla moich zastosowań wystarczy. Obudowa w IBM-ie i bateria jest wzorowa (6,5 godziny na baterii- powiększonej niestandardowej) ele trochę więcej kosztuje. Jesli chodzi o acera to ten którego ma mój chrzesniak nie bardzo mi się podoba - jest głośny, bardzo się grzeje i obudowa też słabej jakości - acer travelmate 2303 WLM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziellik Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Ja ma Aristo i jestem bardzo zadowolony z tego laptopa.Po miesiacu pracy na nim nie widze jakis mankamentow.Jest spoko. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witam Asus ma słabą grafike? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witam Asus ma słabą grafike? Pozdrawiam 1718197[/snapback] w modelach za ok 4000-5000 mozna mowic ze maja slaba, bo w tym przedziale acer oferuje juz x700, u asusa jest dostepny dopiero za ok 5500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 ...Ja skierowalem juz poraz drugi swoj wzrok na ACERA i nie wiem czemu wszyscy tak go jada. Swietny sprzet, rewelacyjna wydajnosc za bardzo male peniadze. 1711573[/snapback] Acer ma ponad 40% polskiego rynku. Jest proporcjonalnie więcej wadliwych modeli co nie znaczy że sprzęt jest gorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...