Skocz do zawartości
gmaro

Problem Atman 305? Głośna Praca.....

Rekomendowane odpowiedzi

może kupić EHEIMA? już sam nie wiem...wydaje mi się że ten cooltek będzie za słaby na 3 bloki i 3 chłodnice..

za słaby to on bedzie napewno ... a eheima ... hhhhmmmmm nie wiem, jakbym miał cos teraz kupować to bym chyba brał cos do c.o. lub c.u.w. Przynajmniej sie ma zagwarantowaną cisze, moc i długowieczność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

saimhain go ma na rodzine frostow + bip3 więc myśle że starczy :)

Zauwż, że kolega malksons chce podpinac pod układ trzy nagrzewnice!! <_<

Nie sądze zeby ta mała pompeczka sobie z tym poradziła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie to 1 kadet i 2 pojedyncze Black Watery. No to jeżeli już EHEIM to który - 1048 czy 1250?

EDIT: przemyślałem, jednak może byc pompka in-line tylko żeby nie była w zamkniętym układzie tylko żeby brała wodę ze zbiornika pod obudową. Zerzygnuję chyba z bloku na nb bo wymyśliłem wydajne i nieszłyszalne chłodzenie jego porzez a/c. W związku z tym rezygnuję z jednej chłodnicy.

Więc teraz mamy do przelania wodę przez 2 bloki, kadeta i podwójnego BlackWatera.

Co w takim razie radzicie?

Edytowane przez malkstons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi poxipol wystarczyl wiec poxilina tez powinna, tylko po przyklejeniu odczekaj 24h, ja po 1h zacząłem testować i później poxipol zaczął się odklejać

poxipol łee :D DISTAL ONLY

ewentualnie silikon

Edytowane przez Kepons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat do króćcy nie polecam ciepłego kleju bo nie zdążysz wkręcić a on wystygnie :wink:

chyba że zrobisz tak jak ja że najpierw wkręcisz a później w koło obkleisz :wink:

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przerabiajac swojego atmana uzylem zwyklego sylikonu :)

najpierw podgrzalem gwinty kroccow nad palnikiem i wkrecalem je w korpus pompki , potem je wykrecilem , obsmarowalem sylikonem i spowrotem wkrecilem , trzyma sie elegancko do dzis (czyt. 3 miechy :) )

Pompka rzeczywiscie zaczela chodzic ciszej niz jak sobie plywala ....

Edytowane przez Szu_Kierownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie to 1 kadet i 2 pojedyncze Black Watery. No to jeżeli już EHEIM to który - 1048 czy 1250?

EDIT: przemyślałem, jednak może byc pompka in-line tylko żeby nie była w zamkniętym układzie tylko żeby brała wodę ze zbiornika pod obudową. Zerzygnuję chyba z bloku na nb bo wymyśliłem wydajne i nieszłyszalne chłodzenie jego porzez a/c. W związku z tym rezygnuję z jednej chłodnicy.

Więc teraz mamy do przelania wodę przez 2 bloki, kadeta i podwójnego BlackWatera.

Co w takim razie radzicie?

Wg mnie 1048 to uciagnie bez problemu. To ogolnie bardzo fajna pompeczka, tylko dostac ja za ludzkie pieniadze jeszcze. Moj cooltek12v ciagle niepodlaczony, brak czasu, plany nad nowym ukladem. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi