Skocz do zawartości
guliwer

Fireblade Czy Zwykłe Gto- Help

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, właśnie kupiłem karte Sapphire Fireblade, link

http://www.znak.pl/index.php?cid=143&scid=...TOSap256D+FB+BO

problem polega na tym ze w zaden sposob nie moge sprawdzic na jakich pamieciach jest ta karta. Nie moge rozkrecic bo cwaniaki zalozyli stickera. System rozpoznaje karte jako GTO ale w ATITOOL sa niższe taktowania pamieci czyli jak system wskazuje 492(985) w opisie na stronie sprzedawcy jest ze karta powinna posiadać taktowanie dla pamieci 560(1120)jak to sprawdzic programowo czy ta karta faktycznie jest na szybszych pamieciach i dlaczego system po mimo tego ze teoretycznie jest to karta Fireblade pokazuje nizsze taktowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie bede się bawił w podkręcane napiszcie prosze do jakich wartości udalo wam się stabilnie podkrecic i na jakim chlodzeniu ja na razie pracuje na orginalnym ale to chodzi jak traktor planuje VF700-Cu, Raptor podaj jakie masz timingi na tych pamieciach ( ATITOOL ) i jakie masz temperatury przy taktowaniu 600/600

Edytowane przez guliwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z timingami będzie cieżko bo aktualnie w domu nie mam netu - jak je spiszę to później postaram sie wstawić - może dzisiaj uda mi się go odpalić natomiast temp - na fabrycznym były wysokie - teraz gdy tymczasowo załozyłem VF700-AlCu i dodatkowy wentylaotor 120 wiejący na kartę z góry w stresie jakies 55 st.C na karcie pamieci są gorące ale nie parzą - przynajmniej tak wyglądała sytuacja po 2h grania w B&W2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...