guliwer Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Witam, właśnie kupiłem karte Sapphire Fireblade, link http://www.znak.pl/index.php?cid=143&scid=...TOSap256D+FB+BO problem polega na tym ze w zaden sposob nie moge sprawdzic na jakich pamieciach jest ta karta. Nie moge rozkrecic bo cwaniaki zalozyli stickera. System rozpoznaje karte jako GTO ale w ATITOOL sa niższe taktowania pamieci czyli jak system wskazuje 492(985) w opisie na stronie sprzedawcy jest ze karta powinna posiadać taktowanie dla pamieci 560(1120)jak to sprawdzic programowo czy ta karta faktycznie jest na szybszych pamieciach i dlaczego system po mimo tego ze teoretycznie jest to karta Fireblade pokazuje nizsze taktowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 bo to jest standardowe GTO, uzywales zalaczonego programu TRIXX? on podniesie taktowanie gpu i mem do wyzszych wartosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 też mam fireblade'a - jest na samsungach 1.6ns - karta dobrze ci pokazuje bo pracuje na domyślnych wartościach dla GTO czyli 400 rdzeń i 490 pamieć - moja bez problemu śmiga na 600/600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Właśnie bede się bawił w podkręcane napiszcie prosze do jakich wartości udalo wam się stabilnie podkrecic i na jakim chlodzeniu ja na razie pracuje na orginalnym ale to chodzi jak traktor planuje VF700-Cu, Raptor podaj jakie masz timingi na tych pamieciach ( ATITOOL ) i jakie masz temperatury przy taktowaniu 600/600 Edytowane 19 Października 2005 przez guliwer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 z timingami będzie cieżko bo aktualnie w domu nie mam netu - jak je spiszę to później postaram sie wstawić - może dzisiaj uda mi się go odpalić natomiast temp - na fabrycznym były wysokie - teraz gdy tymczasowo załozyłem VF700-AlCu i dodatkowy wentylaotor 120 wiejący na kartę z góry w stresie jakies 55 st.C na karcie pamieci są gorące ale nie parzą - przynajmniej tak wyglądała sytuacja po 2h grania w B&W2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Serdecznie thx bardzo mi zalezy na dokladnych timingach na towjej karcie w ten sposob bede wiedzial ( zanim zmienie chlodzenie ) ze mamy te same pamieci pozdrawiam Edytowane 19 Października 2005 przez guliwer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...