Skocz do zawartości
Bananowy

Lan Party I Ddr-dual

Rekomendowane odpowiedzi

weszłem w posiadanie tej cudownej płytki całkiem niedawno. i odrazu mam problem. zainstalowałem 2#512, 400, cl 2.5 patrioty, działa ok. bez zarzutu, w prawdzie nie wiem czemu musiałem je wpiać w drugą pare slotow(te pomarańczowe) ale działa. Problem pojawia się kiedy podpinam 3. kość. dokładnie taka sama, tylko kingstona. wolał bym mieć jednak 1,5gb a kiedy odpalam kompa ten nawet nie startuje. wiatraki startują, ale na tym się kończy. ram jest bankowo dobry, kiedy wpinam tylko king wszystko działa poprawnie. robiłem nawet ram-testy z biosu. pytanie czy to jakaś utajniona opcja w biosie(nie rozpracowałem jeszcze nawet 1/3) czy może mobo jest walnięte?? help plz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weszłem w posiadanie tej cudownej płytki całkiem niedawno. i odrazu mam problem. zainstalowałem 2#512, 400, cl 2.5 patrioty, działa ok. bez zarzutu, w prawdzie nie wiem czemu musiałem je wpiać w drugą  pare slotow(te pomarańczowe) ale działa. Problem pojawia się kiedy podpinam 3. kość. dokładnie taka sama, tylko kingstona. wolał bym mieć jednak 1,5gb a kiedy odpalam kompa ten nawet nie startuje. wiatraki startują, ale na tym się kończy. ram jest bankowo dobry, kiedy wpinam tylko king wszystko działa poprawnie. robiłem nawet ram-testy z biosu. pytanie czy to jakaś utajniona opcja w biosie(nie rozpracowałem jeszcze nawet 1/3) czy może mobo jest walnięte?? help plz

1707949[/snapback]

To kwestia procesora a nie płyty nie odpali na 3 kostkach tylko 2 lub 4.Piszesz o s939 czy s A ,bo jeśli s.A to powinno chodzić Edytowane przez rxg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to wszytsko jasne, procka mam 939. czyli moge miec tylko 1gb ugh... big thx

1708019[/snapback]

wiesz możesz mieć i 2GB RAMu jeśli dokupisz jedną kość :D :lol:

a tak na marginesie, nie będzie działało tak, żę 2x512MB i 2x256MB?? Ale chyba nie..

Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi