Bananowy Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 weszłem w posiadanie tej cudownej płytki całkiem niedawno. i odrazu mam problem. zainstalowałem 2#512, 400, cl 2.5 patrioty, działa ok. bez zarzutu, w prawdzie nie wiem czemu musiałem je wpiać w drugą pare slotow(te pomarańczowe) ale działa. Problem pojawia się kiedy podpinam 3. kość. dokładnie taka sama, tylko kingstona. wolał bym mieć jednak 1,5gb a kiedy odpalam kompa ten nawet nie startuje. wiatraki startują, ale na tym się kończy. ram jest bankowo dobry, kiedy wpinam tylko king wszystko działa poprawnie. robiłem nawet ram-testy z biosu. pytanie czy to jakaś utajniona opcja w biosie(nie rozpracowałem jeszcze nawet 1/3) czy może mobo jest walnięte?? help plz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) weszłem w posiadanie tej cudownej płytki całkiem niedawno. i odrazu mam problem. zainstalowałem 2#512, 400, cl 2.5 patrioty, działa ok. bez zarzutu, w prawdzie nie wiem czemu musiałem je wpiać w drugą pare slotow(te pomarańczowe) ale działa. Problem pojawia się kiedy podpinam 3. kość. dokładnie taka sama, tylko kingstona. wolał bym mieć jednak 1,5gb a kiedy odpalam kompa ten nawet nie startuje. wiatraki startują, ale na tym się kończy. ram jest bankowo dobry, kiedy wpinam tylko king wszystko działa poprawnie. robiłem nawet ram-testy z biosu. pytanie czy to jakaś utajniona opcja w biosie(nie rozpracowałem jeszcze nawet 1/3) czy może mobo jest walnięte?? help plz 1707949[/snapback] To kwestia procesora a nie płyty nie odpali na 3 kostkach tylko 2 lub 4.Piszesz o s939 czy s A ,bo jeśli s.A to powinno chodzić Edytowane 19 Października 2005 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananowy Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 a to wszytsko jasne, procka mam 939. czyli moge miec tylko 1gb ugh... big thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) a to wszytsko jasne, procka mam 939. czyli moge miec tylko 1gb ugh... big thx 1708019[/snapback] wiesz możesz mieć i 2GB RAMu jeśli dokupisz jedną kość :D :lol: a tak na marginesie, nie będzie działało tak, żę 2x512MB i 2x256MB?? Ale chyba nie.. Edytowane 19 Października 2005 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...