Vis Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Witam. Jestem klientem firmy Optiserw z Nowego Sącza http://www.i24.optiserw.com.pl [\url]- mieszkam w miejscowości pod NS i oprócz neo nie mam żadnego wyboru, więc zdecydowałem się na radiówkę. 200 kbps w halfduplex za 65 zł, bez limitów. Problem w tym, iż jestem graczem (CoD,WoW) i potrzebuje dobrych pingów. Nie narzekam, bo dogadać się z adminem można, ale chciałbym Was zapytać, co mogę zrobić sam lub zaproponowac jemu, by pingi były cały czas na dobrym poziomie - raz jest dobrze, a skaczą do 400-500 ms... Łączę się, zależnie od własnie pingów: do bramy (średnio -76dBm) lub do punktu dostępowego(średnio -62dBm). Ostatnio, w ramach testów, admin ustawił mi konto PPPOE i łączę się przez ten protokół. Znajduję się w odległości ok 700m od stacji, talerz,RALINK 2400. Szykują się zmiany, jak to powiedział admin, (nowe abonamenty a'la neostrada i coś tam jeszcze), ale może ktoś znający się na rzeczy będzie miał jakieś sugestie. Mój admin to bardzo miły koleś i zawszę mogę się z nim dogadać, więc mam nadzieje że ktoś coś wymyśli:) pozdrawiam i proszę o pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 zapytaj sie go jaki sprzęt stoi jako AP, wzrost pingów może być spowodowany przeładowanym APekiem lub też zakóceniami ze strony konkurencyjnych nadajników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vis Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Konkurencyjne nadajniki odpadają - jest to jedyna sieć w okolicy (wieś:/) Co do sprzętu to zapytam o napisze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 a jak to jest że łączysz sie z bramą albo z punktem dostępowym?? że co? masz 2 nadajniki tej samej sieci? bo z reguły brama to serwer/router połączony z netem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vis Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Antena łapie mi 2 różne punkty dostępowe i brame - łączę się w zależności od tego, na którym mam lepsze pingi. Nie wiem jak to jest z tą bramą, wiem, że admin zautoryzował mnie na niej bym mógł profilaktycznie łączyć się gdy są problemy z punktami dostępowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 prawdopodobnie brama to główny APek w twojej sieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...