speed_o Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Witam. Na poczatku chciałbym powiedzec ze jestem nowy na forum takze prosze o wyrozumiałosc. Kupiłem sobie głosniki w systemie 5.1 Tracer Estrada , posiadam rownież kartę dzwiękową SB Live! i mam następujący problem: po podłączeniu sprzetu zgodnie z instrukcją wchodze w test dzwieku w sterownikach soundblastera ( mixer ) nastepnie odczytuje mi i pokazuje na obrazku kolejno głosniki np. prawy tyni, center, prawy przedni itd... w tym momencie wszystko gra tak jak powinno lecz jak puszcze muzyke lub wejde w jakas gre słysze tylko głosniki przednie i tylnie natomiast subwoofer i głosnik centrany "siedzi" cicho i nie wydobywa sie z nich zaden dzwiek... Zadzwoniłem do sklepu gdzie kupilem sprzet i sprzedawca powiedział mi ze jest taka mozliwosc ze musze w opcjach cos ustawic aby wszystko co mi odtwarza, odtwarzało mi na 5 głosnikow, lecz on mi nie powie dokładnie co bo sam nie wie (n.c ?!) ja nie mam o tym zielonego pojecia ale w ustawienia glosnikow mam na Surround Sound 5.1 dlatego pisze tutaj czy ktos wie jak to przestawic albo co z tym zrobic zeby grało jak nalezy :). Z gory dzieki za pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Centralny nie zagra przy dźwięku stereo (chyba, że użyjesz odpowiednich wtyczek do używanego przez Ciebie player'a) a jeśli chodzi o subwoofer to w Surround Mixerze powinna być opcja Bass Redirection - zaznacz ją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...