mkl Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Więc tak. Gadam z ZoZolem (pozdro dla niego) na gg i oglądam pierwszą miłość w programie dołączonym do karty tv. Nagle obraz na fragmencie ekranu z kartą tv się rozmywa. Wyłączam kompa i włączam jeszcze raz. Zawiesza się na LILO. Reset. Tym razem zawiesza się przy uruchamianiu win98. Wyłączam kompa i przeczyszczam sloty od geili i grafy. System się uruchamia, ale zmniejszyła się głębia kolorów :| Rebootuje kompa bo zapomniałem podłączyć głośniki. Włączam jeszcze raz, tym razem zmieniła się rozdzielczość :| I teraz nie wiem czy to wina grafy czy RAMu :? Proszę o szybką odpowiedź bo w przyszłym tygodniu prawdopodobnie biorę kartę graficzną, ale jeżeli to coś z ramem lub płytą główną to ważniejsze będzie coś z nich ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 przetestuj ramy memtestem, a jak nie bedzie błedów to musisz testowac dalej sprawdać w innych kompach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 ...Rebootuje kompa bo zapomniałem podłączyć głośniki .... co temat to blyskasz elokwencja techniczna coraz bardziej :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 O Boże... Jak podłączasz monitor, to też wyłączasz komputer ? A tak na serio - mogły paść RAMY. Memtest... Ewentualnie spróbuj jakieś "Live_CD" i zobacz czy grafika działa dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...