Skocz do zawartości
Bman

Blok wodny z MIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt wyglada lepiej niz to pudelko po sledziach z CPC :P

Dołączona grafika contra http://tola.allegro.pl/photos/oryginal/85/8500/850036/8500361

ale bloczki :?

Dołączona grafika contra Dołączona grafika

u Mate 2 kanaly wiecej i 10 zl taniej taki bloczek 8)

Poza tym wloty u Mate sa 10mm , a u Miko 8mm , niby malo, ale jednak duzo daje 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie podobaja te aluminiowe z Miko. Reed jak sadzisz jak moze miec sie ich wydajnosc do Mateowych miedzianych blokow, zastanwialbym sie nad tym A30 oraz na chipset, grafe i hdd do wneki 3,5", chlodnice bym sobie kupil taka od DangerDen-a :)

Mysle, ze by bylo spoxik. Pompke jakas tansza - na Eheima raczej by mnie nie bylo stac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pytanko - czy lutowanie aluminium jest trudniejsze niz lutowanie miedzi - chodzi o trwalosc spoiny - moze ktos to robil :?:

jezeli jest latwe/trwale to moznaby zrobic tani/fajny bloczek z radiatora - np jakiegos CoolerMastera o podstawie 60x60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie podobaja te aluminiowe z Miko. Reed jak sadzisz jak moze miec sie ich wydajnosc do Mateowych miedzianych blokow, zastanwialbym sie nad tym A30 oraz na chipset, grafe i hdd do wneki 3,5", chlodnice bym sobie kupil taka od DangerDen-a :)

Mysle, ze by bylo spoxik. Pompke jakas tansza - na Eheima raczej by mnie nie bylo stac.

ALU z Cu, nie ma co porownywac, to inna liga :P

Pozadny WB to only Cu 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ktos z Lodzi jak sugeruje adres tej www przejdzie sie do tej firmy i zbada oferte organoleptycznie? :lol: Bo jak jest napisane na www mozna to nabyc bezposrednio u nich w sklepie (niestety adresu samej firmy na www jakos nie moglem znalezc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pytanko - czy lutowanie aluminium jest trudniejsze niz lutowanie miedzi - chodzi o trwalosc spoiny - moze ktos to robil :?:

jezeli jest latwe/trwale to moznaby zrobic tani/fajny bloczek z radiatora - np jakiegos CoolerMastera o podstawie 60x60

ALU da sie lutowac, ale to prze......... srana sprawa , ciezko, miedz to pryszcz przy tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do lutowania aluminium to bardzo sie nameczysz cyna niechce chwytac tego ustrojstwa , mielem problem ze zlutowaniem przewodow aluminiowych , jednym slowem koszmar (uzywalem kalafoni) moze z pasta lutownicza idzie latwiej

Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do lutowania aluminium to bardzo sie nameczysz cyna niechce chwytac tego ustrojstwa , mielem problem ze zlutowaniem przewodow aluminiowych , jednym slowem koszmar (uzywalem kalafoni) moze z pasta lutownicza idzie latwiej 

Pozdrawiam wszystkich

Cyna w ogole nie polutujesz ALU, do tego sa specjalne luty i topniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...