Bman Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Czy ktos z was jest w stanie powiedziec cos wiecej na temat bloczku A30 z http://www.miko.lodz.pl/ cena jest atrakcyjna i wyglada to bardziej profesjonalnie od "wanienki" z CPC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Fakt wyglada lepiej niz to pudelko po sledziach z CPC :P contra http://tola.allegro.pl/photos/oryginal/85/8500/850036/8500361 ale bloczki :? contra u Mate 2 kanaly wiecej i 10 zl taniej taki bloczek 8) Poza tym wloty u Mate sa 10mm , a u Miko 8mm , niby malo, ale jednak duzo daje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Mnie sie podobaja te aluminiowe z Miko. Reed jak sadzisz jak moze miec sie ich wydajnosc do Mateowych miedzianych blokow, zastanwialbym sie nad tym A30 oraz na chipset, grafe i hdd do wneki 3,5", chlodnice bym sobie kupil taka od DangerDen-a :) Mysle, ze by bylo spoxik. Pompke jakas tansza - na Eheima raczej by mnie nie bylo stac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ja mam pytanko - czy lutowanie aluminium jest trudniejsze niz lutowanie miedzi - chodzi o trwalosc spoiny - moze ktos to robil :?: jezeli jest latwe/trwale to moznaby zrobic tani/fajny bloczek z radiatora - np jakiegos CoolerMastera o podstawie 60x60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Mnie sie podobaja te aluminiowe z Miko. Reed jak sadzisz jak moze miec sie ich wydajnosc do Mateowych miedzianych blokow, zastanwialbym sie nad tym A30 oraz na chipset, grafe i hdd do wneki 3,5", chlodnice bym sobie kupil taka od DangerDen-a :) Mysle, ze by bylo spoxik. Pompke jakas tansza - na Eheima raczej by mnie nie bylo stac. ALU z Cu, nie ma co porownywac, to inna liga :P Pozadny WB to only Cu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bman Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 A moze ktos z Lodzi jak sugeruje adres tej www przejdzie sie do tej firmy i zbada oferte organoleptycznie? :lol: Bo jak jest napisane na www mozna to nabyc bezposrednio u nich w sklepie (niestety adresu samej firmy na www jakos nie moglem znalezc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ja mam pytanko - czy lutowanie aluminium jest trudniejsze niz lutowanie miedzi - chodzi o trwalosc spoiny - moze ktos to robil :?: jezeli jest latwe/trwale to moznaby zrobic tani/fajny bloczek z radiatora - np jakiegos CoolerMastera o podstawie 60x60 ALU da sie lutowac, ale to prze......... srana sprawa , ciezko, miedz to pryszcz przy tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 co do lutowania aluminium to bardzo sie nameczysz cyna niechce chwytac tego ustrojstwa , mielem problem ze zlutowaniem przewodow aluminiowych , jednym slowem koszmar (uzywalem kalafoni) moze z pasta lutownicza idzie latwiej Pozdrawiam wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 co do lutowania aluminium to bardzo sie nameczysz cyna niechce chwytac tego ustrojstwa , mielem problem ze zlutowaniem przewodow aluminiowych , jednym slowem koszmar (uzywalem kalafoni) moze z pasta lutownicza idzie latwiej Pozdrawiam wszystkich Cyna w ogole nie polutujesz ALU, do tego sa specjalne luty i topniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 no miedz lepiej o wiele sie lutuje...alu jak wyzej - koszmar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...