Koperfild Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Mam taki problem kupiłem ten shit nie znając jeszcze tego forum :mur: :mur: :mur: . Ponieważ podkręcony komp mi sie na nim przegrzewał zmodyfikowałem go troche :D (wyprowadziłem blok mostka północnego i dysku za obudowe i zamontowałem na niej wentylatory z radiatorami :-P ). Dzięki temu zabiegowi woda w rurkach jest chłodna, powstał jednak nowy problem :angry: mianowicie ten jeb**y blok procesora odprowadza za mało ciepła :mur: zwracam sie więc do was z prośbą żebyście mi doradzili jaki dobry plok cpu kupić żeby odprowadzał duże ilości ciepła (mam na to 100-110zł) myślałem o spider LX 3.0. Tego posta to w sumie nie napisałem po to żeby dostać odpowiedź na to pytanie bo były już podobne na forum ale żebyście sie rozżalili nad moim losem :D Edytowane 19 Października 2005 przez Koperfild Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) żaden blok nie wejdzie pod cienkie wężyki cpc, najmniejsze gwinty jakie widziałem to 8/10 a cpc ma bodajże 6/8 wiec musisz albo zostawić jak jest albo kupić wszystko nowe Edytowane 19 Października 2005 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 cokolwiek na co Cie stać, byle nie cpc, Jest taki wybór na forum... a tak wogóle eh... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 hmmm nja moge wkrecic zlaczki na takie male wezyki... tylko co dalej... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 przebuduj ukiład - pompka może zostać... węże 10/13 mogą być nieżłym rozwiązaniem lub 8/10 ale nie te wężyki cccp - takich to ja używam do napowietrzania akwarium :mur: :mur: :mur: co do wyboru bloku - poprostu cokolwiek - możesz zerknąć na ranking bloków na jet-pc.... MCS'owi abadon za 69zł nawet cokolwiek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Do zestawu z CiePeCie raczej nie znajdziesz dobrego i taniego bloku, musiał byś zmienić rurki na większą średnicę a to oznaczało by wymianę chłodnicy (jeśli ją masz :)). Radzę zamienić to na składany zestawik np: Prisona Eco (od forumowicza Kyniek) za 45zł + pompka za ~30zł (Aquel lub Atman) + chłodniczka alu za ~30zł + duperele = niezły tani zestawik za 100-110zł :) Edytowane 19 Października 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Prisona Eco już nie ma i prawdopodobnie nie będzie - oferował zbyt małą wydajność w porównaniu do ceny - okazało się to dopiero po wprowadzeniu Prison V2 Lite - za 60zł uzyskujesz wydajność bloków ze średniej wyższej półki (F2S czy X2P) Reasumując - no niestety wyjdzie o jakieś 25zł drożej.... ale nadale tanie i bardzo porządne WC jest możliwe.... najważniejsza jednak jest chłodnica!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Kiepska chłodnica nie pozwoli rozwinąć skrzydeł nawet najlepszemu blokowi. Ja na procku o poborze mocy 120W mam w idle 33 stopnie przy temperaturze otoczenia 24,2 dlatego, że wodę z Frosta 2 slim rev 2 chłodzi mi olbrzymi Harrison wprost z volvo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Kiepska chłodnica nie pozwoli rozwinąć skrzydeł nawet najlepszemu blokowi. Ja na procku o poborze mocy 120W mam w idle 33 stopnie przy temperaturze otoczenia 24,2 dlatego, że wodę z Frosta 2 slim rev 2 chłodzi mi olbrzymi Harrison wprost z volvo. 1709530[/snapback] omg O_o super !! moge Cie dotknac? (...) zeby nie byl zupelny OT to napisze to co koledzy: niestety za pozno odkryles tweaka ;] jesli kupisz byle jaki blok (z tych forumowych), nagrzewnice, pompke to i tak bedziesz mial 'pincet' stopni mniej na procu w porownaniu do ciepeciety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 cokolwiek na co Cie stać, byle nie cpc, Jest taki wybór na forum... a tak wogóle eh... :mur: 1708450[/snapback] cpc jeszcze niedawno miałem na celku copperminie i temperatury były całkiem niezłe [ 28 stopni idle, 40 load ], ale do nowszych proców sie nie nadaje, bo za dużo ciepła wydzielają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 wiec tak opisze jak ja mam zbiornik 5l, pompka cpc, wychodzi wąż 8-10mm na chłodnice, tam 3 wiatraki(bo to długasna mosięzna nysa)>>węzyk do proca na procu blok homemade o kroccach wewnętrznej srednicy 8mm >>z proca węzyk wypada na trójnik homemade --z rozdziela się na 2 strumienie wezami cpc, ktorymi leci woda na grafę i osobno mostek połnocny plus dysk twardy(szeregowo...tak, byłem tak głupi ze te płytke na twardziel tez kupiłem) to co wypada z grafy i z dysku łączy kolejny trojnik, z ktorego węzem 8-10 leci woda bezposrednio do zbiornika. clear?? bloczek homemade-by my friend- koszt koło 100zł kroćce - zbiornik 2, chłodnica 2, kobinowany trojnik(moze znajdziesz cos lepszego) 2szt. łącznie koło 15zł, plus materiały(troche kleju poxipol lub innego epoxydowego) chłodnica o ile nie masz ze szrotu za 30zł mozesz miec ja na mojej grzałce, na wiatrakach 55% mocy mam temp 46-48stopni max po 10 h grania, proc chodzi na 2550 przy 1.8v>>>jakies 120W ciepła. grafa wykrecana jak w podpisie. dodaj do tego mostek północny, dysior i grafe ->kolejne 100-150W w porywach. co jakis czas cza chlodnice przeczyscic bo kurz zbiera no i juz wypadaloby weze wymienic, bo 3 razy zapomniałem wiatraki właczyc i miałem temp wody powyzej 50 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...