slonik666 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Siemka mam mały problem miezkam w akademiku jest tam okolo 15 komputerów i łacze dialoga 2 mb/sec. Jak uspokoic tych siaczy bo ja chce grać po necie a mam kosmiczne pingi. Urzywałem net cuta ale był szum. Wolabym coś typu podciecie troszke neta i ograniczenie im sciągania i wysyłania na kazach donkeyach albo jak podzielic tego neta żeby było ok że jak ktoś ciagnie to żebym nie miał pinga ; / server stoi na linuxie z tego co sie dowiedzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 podziel sieć na 2 podsieci z ustawionymi na sztywnio prędkościami w jednej będziesz tylko Ty z pipem ca 256/64 a w drugiej reszta z pipem (2048-256)/(256-64). możesz utworzyć 2 regułki do firewalla pierwsza: wszyscy do jednego worka (2048/256) druga (gdy grasz): podział łacza jak napisałem na początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 bylo by ok tylko kto w tej komunie sie na to zgodiz? :D lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Nikt nie musi. Skoro masz dostęp do serwerka, to sam to ustaw. Ci, co siedzą na osiołkach itp nie zauważa różnicy, jeśli i tak już pingi są kosmiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...