MK-Mateusz Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Przenszac komputer z imprezy musił mi gdzies mocniej TĄPNĄĆ lub poprostu uderzyc i spadł duzy mój Thermltake 12 Vulcano,i komp nattrualnie sie nie włczycł. Wiec rozkreciłem i zauwayzłem co sie stało:) Zapoiłem go spowrotem ikomputer dlej nie wstawał:( Zresetowąłem bios i zamast procek działąc na 2400MHZ to teraz mi idzie na 1200 bo na wiecej sie nie włącza. Zauwyazłem ze na chipsecie nie krreci sie wiatraczek:( Czy to jest przez to spowodowane???? Ze Kkomp nie wstaje?? Eh...rozumiem ze musze sie teraz pobawci miernikiem zeby sprawdzic co jest uszkodzone, czy wiatraczej czy jesxze cos innego na płycie(tylko co:()....Szczegóy technicze kompa w PODPISIE.... Pomożecie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) A nie ukruszyłeś rdzenia na cpu??? Nie urwałeś czegoś na mobo??? Jeżeli nie to nie startowanie na wyższym FSB jest na pewno spowodowane nieprawidłowych chlodzeniem chipsetu (za gorąco mu ;-) ). Jeżeli standardowego fana nie wskrzesisz to czeka się zakup czegoś nowego! Polecam bezgłośne chłodzenie Zalmana: Zalman złoty!!! lub Zalman niebieski Edytowane 20 Października 2005 przez mrjeremiasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Przenszac komputer z imprezy musił mi gdzies mocniej TĄPNĄĆ lub poprostu uderzyc i spadł duzy mój Thermltake 12 Vulcano,i komp nattrualnie sie nie włczycł. Wiec rozkreciłem i zauwayzłem co sie stało:) Zapoiłem go spowrotem ikomputer dlej nie wstawał:( Zresetowąłem bios i zamast procek działąc na 2400MHZ to teraz mi idzie na 1200 bo na wiecej sie nie włącza. Zauwyazłem ze na chipsecie nie krreci sie wiatraczek:( Czy to jest przez to spowodowane???? Ze Kkomp nie wstaje?? Eh...rozumiem ze musze sie teraz pobawci miernikiem zeby sprawdzic co jest uszkodzone, czy wiatraczej czy jesxze cos innego na płycie(tylko co:()....Szczegóy technicze kompa w PODPISIE.... Pomożecie??? 1708581[/snapback] Mam rozumieć że odpaliłeś kompa.... bez chłodzenia na procku? :blink: :blink: podejrzewam że procek się przegrzał (dioda termiczna nie zadziałała w 100% tak jak trzeba :D) i proc uległ $#^&$%& :] Cud że to jeszcze chodzi :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Jak komp był włączony bez żadnego chłodzenia na CPU to proc mógł sie przegrzać, i teraz może nie działać prawidłowo, straci napewno dużo potęcjału o/c. I tak dobrze że jeszcze działa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...