lao_che Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Dzien dobry. Jestem tu nowy i jest to moj pierwszy post tutaj.Problem z moim laptopem wyglada tak: Dostalem w prezencie od rodziny z Usa laptopa Toshiba Satellite A75.Wszystko wygladalo cacy (P 3,2 , 80 gb , radeon 9200). niestety moja radosc nie trwala dlugo. Mianowicie laptop cholernie sie grzeje i automatycznie wylącza!!! Nastepuje to po ok 15 min pracy ( juz nie chodzi nawet o gry ale i podczas zwyklej pracy z edytorem tekstu). po wscisnieciu "power" wiatraki pod spodem ( sztuk dwa ) zaczynaja sie krecic a cieplo z laptopa nagrzewa blat biurka no i wiadomo kolo sie zamyka bo wiatraki tlocza cieple powietrze , nie ma chlodzenia i tu jest automatyczne wylaczenie z powodu przegrzania.Musialem sie uciec do stawiania laptopa na ksiazkach zeby nie nagrzewal blatu i to zdalo egzamin ( ale wyglda to komicznie ) . i tu mam pytanie , czym jest to spowodowane ?? czemu wiatraki kreca sie jak dzikie?? czy mozna to przestawic ??? widzialem tez w arest.pl taka podstawke z dwoma wiatrakami pod laptop - czy zdaje to egzamin , warta tych 175 pln ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Rozebralbym na twoim iejscu tego lapka, zmienil paste teroprzewodzaa na CPU i GPU, przedmucal wiatraki, powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Tak jak poprzednik napisał. Wiatraki. Coś tu musi być :) Co do procka to myślę że nie zapomnieli o paście termoprzewodzącej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...