Skocz do zawartości
Andiw

Nukleon Rev 1 Czy Może X2p Xp Rev.2

Rekomendowane odpowiedzi

Nom fajnie ze atmosfera sie troche zmieniła :P

A tak na poważnie to chyba zrobie tak jak pisaliście, zakorkuje jeden wylot w nukleonie , do tego kupie jedna z tych chłodniczek, co proponował 99tomcat. Jedyna sprawa to jakaś obudowa :/ Jeśli możecie to skorygujcie mój tok myślenia :

Jeśli kupił bym ta obudowe Chiefteck'a to jest tam miejsce z tyłu na 120. Jeśli bym wyciął ten standartowy gril i w jego miejsce dopasował chłodniczke np Freezer 1x120 to czy dałoby sie to tam ładnie włożyć i oczywiście wżócic tam jakiś wentyl :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kupił bym ta obudowe Chiefteck'a to jest tam miejsce z tyłu na 120. Jeśli bym wyciął ten standartowy gril i w jego miejsce dopasował chłodniczke np Freezer 1x120 to czy dałoby sie to tam ładnie włożyć i oczywiście wżócic tam jakiś wentyl  :oops:

Pewnie że sie da, bierz bude ... sie nie zastanawiaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom fajnie ze atmosfera sie troche zmieniła :P

A tak na poważnie to chyba zrobie tak jak pisaliście, zakorkuje jeden wylot w nukleonie , do tego kupie jedna z tych chłodniczek, co proponował 99tomcat. Jedyna sprawa to jakaś obudowa :/ Jeśli możecie to skorygujcie mój tok myślenia :

Jeśli kupił bym ta obudowe Chiefteck'a to jest tam miejsce z tyłu na 120. Jeśli bym wyciął ten standartowy gril i w jego miejsce dopasował chłodniczke np Freezer 1x120 to czy dałoby sie to tam ładnie włożyć i oczywiście wżócic tam jakiś wentyl  :oops:

1709813[/snapback]

Vip albo Lagier z forum tak to właśnie rozwiązał...

edit:

oblukaj sobie to:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=131832

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze ja sie podepne tu z czyms takim.. mam dosc "ciekawa" obudowe.. mianowicie tylny panel jest przystosowany do wentylatorow 2x80mm ale posiada cos jakby stopien idacy z gory na dol na glebokosc ok 18mm. ma ktos moze pomysl jak tam umiescic najlepiej BIE (1x120mm)? zastanawialem sie nad wykonaniem otworu w ksztalcie prostokata ze scietymi rogami (by bylo miejsce na otwory na srubki) za to kumpel doradza jedynie zrobienie wiekszej ilosci otworow przez ktore mozna by wiac.. zeby przykrecic wszystko do obudowy w miejscu gdzie jest "nizszy stopien" myslalem nad jakimis slupkami dystansowymi

w celu lepszego zobrazowania problemu: KLIK oraz KLIK

i prosze nie pytac skad wzialem to "cudo" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pomysl , umowcie sie na miescie i pogadajcie sobie w cztery oczy bo juz mnie juh strzela jak ktorys raz z kolei widze takie durne i szczeniackie teksty jak ten wyzej...

Bo tobie tata robi bloki , a twoj prison jest kopia , a twoj ma male cycki a u was bija murzynow... :? I pomyslec , ze jeden z drugim w "swiatowym" czasopismie sie udzielal... Ludzie jakis poziom trzymajcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemcy miałey swoją wunderwaffe i jak skończyły ;)

My przynajmniej bedziemy bolczki robić sami (bez pomocy tatusia) i na oryginalnym projekcie (bez kopiowania crystala).

1710711[/snapback]

Benito napisałbyś coś na temat - oftopa robisz.. myślałem że już sobie dałeś spokój... a ty walisz jeden szczeniacki tekst za drugim... może nie wiesz ale bloczki robie sam - z pomocą maszyn...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie zakladać nowego tematu zapytam tutaj.Nie moge za bardzo znaleźć w sieci jakichś testów bloków takich jak x2p i abadon gpu pro.Przymieżam sie do kupna tych bloków i zastanawiam sie nad tym abadonem (grafa to r 9700 pro z vmodem na gpu).Dobry wybór czy e tam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Wchodze w sklep a tu mi wyskakuje zeby pisać maila:) a poza tym mi chodzi o abadona na grafe.W sklepach sa albo abadon lite albo abadon Gpu Pro.Na procka chce x2p czyba ze w tym przedziale cenowym jest coś lepszego a z tego co wynika w tym poście to f2s jest lepszy.A jak taki f2s sie sprawuje na starszych prockach socket A, a dokadniej barton 2500(190x11) Ma ktoś może ten blok na takim pocku?

Edytowane przez pok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też dołanczam się do pytania: jaki jest najlepszy blok na GPU do ok. 130 PLN??

1712360[/snapback]

Do wyboru cube misia15go, prison Kyńka ew. F2g jeśli Sam już produkcje uruchomił. We wszystkich wypadkach są poniżej 100zl a abadony nie mają cienia szansy

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dla szukających taką radę - za min zadacie pytanie jaki najlepszy blok to poświęćcie choć 5 min na przejrzenie wyników testów ja serwisach zajmujących się chłodzeniem - np dzikie.net (to amatorzy) czy overclocker.pl (nie mamy profesjonalnego sprzętu i ogólnie mało testów ale obszerne recenzje) lub jet-pc - najwięcej mają przetestowanych bloków i akcesoriów i najprofesjonalniejszy sprzęt.

swoją drogą dodam że moje bloczki jak i misia mają w niezmienionej formie wersje na NB i GPU - więc ich wydajność jest identyczna jak w przypadku testowanych bloków na procesor...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech wszyscy patrza codziennie co 5 minut na testy jet-pc i uświadamiają sobie, że blok kyńka jest pierwszy...

1712479[/snapback]

Nc albo nie -może jeszcze postawić sobie na ołtarzyku i sie codziennie do niego modlić

:lol: :lol:

widze,zę fanatycy nawet wśrób kibelkowców sie zdarzają :blink:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka że każdy kto pyta o blok - jaki powinien się potrudzić i zerknąć na test - uniknęlibyśmy sporo zbędnych pytań - np. patrzę na test i widzę że bardzo ładnie wypadł PowerX.... ale zaczynam szukać w necie gdzie można kupić - nie mogę znaleźć to daje temat na forum a nie tysiące prostych pytań jaki najwydajniejszy :mur: jaki kupić :mur:

co do fanatyków to myślę że źle zrozumieliście intencje kolegi - pewnie chodziło o to by każdy zadał sobie trochę trudu przed zadaniem pytania jakich tysiące....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodziło mi o coś innego, wiadomo że na testach jet-pc wygrał blok kyńka i każdy post kyńka z treścią o jet-pc po prostu uważam za reklame...

1712614[/snapback]

A to sorry wielkie nie załapałem - jak tak to masz ciut racji :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...No niestety.

1712575[/snapback]

:) jestes zajebisty ... nie ma to jak krytyka czynow... ktore samemu sie robi.

ps: nie dziwie sie, ze mate z mcsu przestal po krotkim czasie odzywac sie na tym forum... Ono ma juz wpojone zasady: cos dobre to:

a) ujeb - bo za drogie

B) zmieszaj z blotem - bo konstrukcja podobna do.......

c) skrytykuj - bo chwalisz sie, ze masz cos najlepszego

:) swed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie zastanawiam po co to wszystko.. skoro ktos (np Kyniek) chwali swoj blok to co w tym zlego? czy on przyklada pytajacemu noz do gardla i kaze kupowac jego blok? jak chopak ma olej w glowie to sam zdecyduje co jest dla niego najlepsze.. a jak nie ma to prawdopodobnie i tak mu to wc nie wyjdzie.. i to sie tyczy kazdego producenta blokow

a to ze ktos twierdzi ze jego blok jest najlepszy opierajac sie jedynie na twierdzeniu "bo moj" no to co z tego? jak sie chce to sie testy znajdzie i samemu stwierdzi czy sa obiektywne (chyba ze buduje sie wc w dwa dni nie majac zadnej wiedzy - choc to raczej "niemadre").. to troche tak jakbyscie mnie teraz tutaj zmieszali z blotem bo uwazam ze druzyna pilkarska X jest najlepsza na swiecie mimo ze przegrywaja co drugi mecz.. wam tak twierdzic nie kaze a sami macie swoje "sympatie"

a skoro "wladze" forum nie reaguja na takie zachwalanie to najwidoczniej nic w tym zlego.. ja od kilku miesiecy obserwuje to forum i napewno nie zdecydowalem o parametrach mojego wc po jednym temacie.. i dzieki takiemu (kulturalnemu) zachwalaniu swojej pracy przez producentow blokow co nieco sie dowiedzialem..

uwazam ze zamiast krytykowac jeden drugiego za to ze jest taki i owaki powinni sie niektorzy skupic na pracy by ciagle polepszac polska "scene watercoolingu" bo tak naprawde przeciez o to chodzi..

i na koniec przepraszam ze OT ale musialem sie wypowiedziec bo mnie skrecalo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi