MrDanny Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Witam, dzisiaj złożyłem kompa jak z podpisu. W momencie zakładania zasilacza wystąpił niezły znok, kable od zasilacza nie starczają do gniazda zasilania na płycie. Tu mam pytanie, czy nie wie ktoś o przedłużkach do wtyków 24 pin ? Może poprosić znajomego elektronika żeby mi zrobił taką jeśli nie ma ? Obudowy raczej wymieniać nie chcę, cholerka, a miało być tak pięknie. Ps. jak się z tym uporam to się wezmę za kręcenie tego opterka. Ps2. -- Jak ktoś z was zamierza kupić tę obudowę właśnie pod Dfi Nf4 ultra-d i chce skorzystać z modułu karajan to przestrzegam, że moduł się nie mieści ze względu na obeczność coolera 120 mm (ten od tunelu powietrznego) z tyłu obudowy. Update : Trzeba ten cooler wyciągąć z mocowania dla kanału i przykręcić przy założnonym karajan'ie -- ja zrobiłem to na 1 śrubkę , ale działa -- więc da się podłączyć karajan. PS3. Narobiłem paniki a jest proste rozwiązanie. Silverstone przewidział przedłużkę do zasilania, a minowicie przjściówkę 24pin/20pin o długości jakieś 15 cm oraz przedłużenie linii 12 v co w efekcie daje kabel zasilania dłuższy o 15 cm. Symbol zestawu PP01. Jak będziecie się zastanawiać nad kupnem tej obudowy musicie wziąć pod uwagę długość kabli zasilania płyty głównej w zasilaczu (dobrze by było gdyby było to koło 50-55 cm). UpdateJa kupiłem 2 przejściówki by jakoś normalnie poukładać kable w obudowie, teraz jest idealnie. Mam nadzieję, że ktoś skorzysta z tego info. Edytowane 20 Października 2005 przez dnikrat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL-X Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Skoro masz tą obudowę, to chciałbym się czegoś o niej dowiedzieć. Mam nadzieję, że to nie zrujnuje tego topicu :rolleyes: Sam też zamierzam zainwestowac w tą obudowę. Jaki masz zasilacz i jakiej długosci ma kable? Czy tą konstrukcję wokół zasilacza i na HDD można łatwo zdjąć? Jest ona przykręcona czy nitowana? Jak z głośnością tych wentyli? Niesłyszalne/ciche/uciążliwe/głośne? Opisałeś tą instalację karajana... Możesz wrzucić jakieś fotki? Z góry DzięX! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joeB Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Skoro masz tą obudowę, to chciałbym się czegoś o niej dowiedzieć. Mam nadzieję, że to nie zrujnuje tego topicu :rolleyes: Sam też zamierzam zainwestowac w tą obudowę. Jaki masz zasilacz i jakiej długosci ma kable? Czy tą konstrukcję wokół zasilacza i na HDD można łatwo zdjąć? Jest ona przykręcona czy nitowana? Jak z głośnością tych wentyli? Niesłyszalne/ciche/uciążliwe/głośne? Opisałeś tą instalację karajana... Możesz wrzucić jakieś fotki? Z góry DzięX! :wink: Hmm..również posiadam takową bude..także mogę rownież cosik pomóc :lol2: W budzie praktycznie nic nie da się zmienić..all przymocowane na stałe :-| A co do wentylków to jak dla mnie są praktycznie niesłyszalne (zamknięta buda pod biurkiem) :-P ..wszystko zagłusza dysk :mrgreen: Przy otwartej budzie stają się słyszalne z 20-30 cm. Co do kabelków zasilających to rzeczywiście nie za ciekawie z tym <_< ..na szczęście dosięgają..chociaż troszki chaczą o grafe :? pozdrawiam Edytowane 9 Listopada 2005 przez joeB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...