bertos Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Witam! Co prawda temat nie "overclockerski" ale Wy najszybciej będziecie wiedzieć w czym rzecz, więc pozwolę sobie zapytać ;) Chodzi o to, że kumpel ma sprzęt na bazie P4 520 (2,8 GHz, s.775) i płycie Asusa P5P800. Ostatnio ma dziwne "zwisy" czasem nawet bios nie ładuje się do końca, czasem resetuje się w trakcie wczytywania systemu. Z góry powiem, że jeszcze pamięci ani innych komponentów pod kątem uszk. fizycznych nie sprawdzałem. Tylko zasilacz pomierzony - jest OK (Chieftec 360W !). Grafiki nie podejrzewam, dyski OK. Jedna rzecz mnie natomiast zastanawia - płyta podaje napięcie na proca na poziomie 1,3 V. To przecież za mało! Nie pamiętam czy tak było od momentu kupna. Nie próbowałem na razie ręcznej regulacji, ale może ktoś z Was się z takim problemem spotkał. Może to mieć wpływ? Płyta wadliwa? Podzielcie się uwagami... pzdr Edytowane 20 Października 2005 przez bertos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Jak to za niskie ja mam na p4 3,00 ghz 1.28v.Jeśli to prescott to 1,3 v jest ok Edytowane 20 Października 2005 przez Arczi2222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 ja mam 540j i mam 1,4 ale seria na szynie 533 ma faktycznie niskie napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertos Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Szczerze mówiąc to nie byłem pewien co do fabrycznego napięcia, a nie chce mi się wiatraka ściągać żeby się przekonać. Klepnąłem tylko w google "p4 520" i wyszło na to że podają 1.4V jako DEFAULT.... Nie wiem, może nie doczytałem wszystkiego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Szczerze mówiąc to nie byłem pewien co do fabrycznego napięcia, a nie chce mi się wiatraka ściągać żeby się przekonać. Klepnąłem tylko w google "p4 520" i wyszło na to że podają 1.4V jako DEFAULT.... Nie wiem, może nie doczytałem wszystkiego ;) 1710594[/snapback] wejdz tu wybierz swoj model i sie dowiesz prawdopodobnie jest normalnie ale musisz dokładnie wybrac swoj konkretny model ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertos Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 prescotty maja rozne napiecia standardowe wszystko zalezy od konkretnej sztuki wiec jak jest 1,3 to powino byc ok najwyzej sproboj wejsc do biosu i zwiekszyc ale nie sadze ze to przez to sie komp zawiesza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...