Guz Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Czy ktos zna moze jakies dobre ksiazki, strony lub sam wie :) jak zapisywac rozne bryly geometryczne za pomoca trojkatow? Pisze program rysujacy i transformujacy najprostsze bryly(stozki, kule-to narazie mnienajbardziej interesuje, szesciany, ostroslupy ITP) (zapisane jako tablica trojkatow i szukam efektywnego zapisu takowych bryl. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Czy ktos zna moze jakies dobre ksiazki, strony lub sam wie :) jak zapisywac rozne bryly geometryczne za pomoca trojkatow? Pisze program rysujacy i transformujacy najprostsze bryly(stozki, kule-to narazie mnienajbardziej interesuje, szesciany, ostroslupy ITP) (zapisane jako tablica trojkatow i szukam efektywnego zapisu takowych bryl. Z gory dzieki za pomoc. 1709351[/snapback] Może i ktoś wie ale to raczej nie ten dział.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 @Kobrowisko to Fotografia Cyfrowa i Grafika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 @Kobrowisko to Fotografia Cyfrowa i Grafika 1710100[/snapback] Ohhh....so.... Then sorry..... Nie zauważyłem...Cofam to co powiedziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 @goldenSo "Pisze program rysujacy i transformujacy najprostsze bryly" Wedlug mnie GRAFIKA - cos stworzone w programie graficznym typu photoshop, gimp, coler itd. bo glownie o tym tutaj mowimy, a nie o generowaniu obrazow za pomoca C++, pascala, delphi itd. itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 @SKRYTOBOJCA Ale efektem też jest grafika komputerowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 LOL. IMO post podchodzi pod programowanie bardziej niż grafikę, ale od biedy i tutaj może być, bo podchodzi pod "demo scenę". Tutaj natomiast zamiast gościowi pomóc, to kłócą się, do jakiego działu należy post. Wiem, że mój post nie wnosi nic nowego do dyskusji, ale Wasze też rewelacji nie robią. Do autora topika: Jak widzisz, ciężko będzie uzyskać odpowiedź na Twoje pytanie na tym forum. Za mało tutaj jest programistów. Odpowiedzi pozostaje Ci szukać na typowym forum o programowaniu/demoscenie (możliwe, że zostanie język angielski). Tutaj to raczej sprzęt i kręcenie - z programowaniem tu nie najlepiej. Wprawdzie jest tu kilka lub kilkanaście osób mających dość dobre pojęcie o programowaniu, ale najwidoczniej oni siedzą raczej pod aplikacjami 32bit i konsolowymi - o grafikę tu ciężko. Nie zaszkodzi jednak poczekać na jakąś sensowną odpowiedź - na 33 tysiące użytkowików ktoś może w tym siedzieć, ale żadko wpada na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guz Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Coz macie chyba racje - wrzuce to na "programowanie" bo rzeczywiscie zle zinterpretowalem slowo "grafika" w tym dziale :) Pozdrawiam. Guz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...