Skocz do zawartości
ur8an

Odbarwiony Wąz...

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem wam pokazac jak odbrawił mi się wąż po 1msc uzywania go w WC..

Ciekaw jestem czy ktos dojdzie do przyczyny az takiego odbarwienia.

Czesc odbarwiona byla w obudowie gdzie są 2xUV i 1 niebieska katoda - moze to ma jakis związek :blink:

Pozostala czesc weza byla na zewnątrz przy nagrzewnicy..

Uzywalem wody destylowanej z borygo (rozowym).

No chyba ze to normalne odbarwienie.. ?

:mellow:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No powiedziałbym ze odbarwienie ma dosyc dziwny kolor. Bardziej brązowy niz różowy. Wąż po 1miesiącu i tak sie odbarwia, każdy i nie zależnie czego wlejesz do układu. Moze ten kadecik troche brudny?

A moze strasznie mało destylki, bo UV przyspiesza rozwoj bakterii i innych stworzonek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Destylki na początku bylo w stosunku 50:50 a potem coraz wiecej bo mialem male przeboje z WC i wkoncu dolewalem czystej destylki..

No po tym miesiącu to nie widze zeby mi sie cos zalęgło ale to raczej za krotko na to..

W srodku to nie wiem jak Kadet wyglada, ale byl czyszczony (odkamieniacz, ocet) etc.

Chyba ze naprawde strasznie tandetny wąz.. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie zacząłem to czyścić wacikiem nasączonym spirolem i troche zaczeło schodzic tzn. na waciku zostal brud koloru rdzy :|

Wąz jak byl tak dalej jest tego dziwnego rdzawego koloru..

Fuck, nagrzewnica do remontu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miazga82

A moze strasznie mało destylki, bo UV przyspiesza rozwoj bakterii i innych stworzonek.

wrecz przeciwnie swiatlo uv niszczy wszelkie ustrojstow stosuje sie lampy swiatla uv do nisczenia glonow cos takiego mam w mojim stawku i dziala:) w szpitalach tez uzywa sie lamp uv to niszczenia bakteri :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie jakis syf w nagrzewnicy miales borygo/petrygo troche to rozpuscilo i teraz wlansie masz efekt ;]

1709830[/snapback]

Ale czemu wąz jest zabarwiony tylko w czesci ktora byla poddana światłu UV? :blink:

Oba weze ktore szly do bloku sa zabarwione - czy borygo pod wplywem UV tak barwi?

No i dziwne ze to schodzi jakby jakis brud, bo przebarwienie bym zmył? Wydaje mi sie ze jak sie cos przebarwi/wyblaknie to juz tego nie sprowadze do stanu przed uzyciem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Miazga82 co ty za herezje szerzysz ze niby UV przyspiesza rozwoj baktrii

mnie zawsze uczono ze wlasnie zabija ... zreszta min dlatego sa lampy UV w klubach ale to juz off top ;-)

1711546[/snapback]

oftop

niby ze do niszczenia bakteri w klubach ? :P jakby tam byly takie jak w szpitalach to wiekszosc klubowiczow miala by poodklejane siatkowki w oczach rotfl...

w klubach sa takie z specjalnym filtrem ktory przepuszcza malutki zakres swiatla UV co by wszyscy nie oslepli tam ;]

oftop

co do tematu to mysle ze UV moze miec na to jakis wplyw... mi np. prawie wybielala zielona pleksa od UV ;/

Edytowane przez narkoman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem idento, nawet skład miszaniny chłodzącej ten sam (no może borygo było zielone;)) Ale zmieniłem węże z tanich syfiastych "do benzyny i oleju" na cristallo i na razie czysto, więc imo to węże tak reagują na chłodziwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam testowy uklad z domestosem lub czyms podobnym.

Pompka podlaczona do nagrzewnicy... i mieszanka domestos z woda....

Ja juz tak doczyszczam swoja nagrzewniczke od 24h ponad....

jeszcze 2 dni przed nia ;) jest to metoda polecona przez Kynka.... i sam teraz widzde, ze duzo pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi