ur8an Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Chcialem wam pokazac jak odbrawił mi się wąż po 1msc uzywania go w WC.. Ciekaw jestem czy ktos dojdzie do przyczyny az takiego odbarwienia. Czesc odbarwiona byla w obudowie gdzie są 2xUV i 1 niebieska katoda - moze to ma jakis związek :blink: Pozostala czesc weza byla na zewnątrz przy nagrzewnicy.. Uzywalem wody destylowanej z borygo (rozowym). No chyba ze to normalne odbarwienie.. ? :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 No powiedziałbym ze odbarwienie ma dosyc dziwny kolor. Bardziej brązowy niz różowy. Wąż po 1miesiącu i tak sie odbarwia, każdy i nie zależnie czego wlejesz do układu. Moze ten kadecik troche brudny? A moze strasznie mało destylki, bo UV przyspiesza rozwoj bakterii i innych stworzonek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Destylki na początku bylo w stosunku 50:50 a potem coraz wiecej bo mialem male przeboje z WC i wkoncu dolewalem czystej destylki.. No po tym miesiącu to nie widze zeby mi sie cos zalęgło ale to raczej za krotko na to.. W srodku to nie wiem jak Kadet wyglada, ale byl czyszczony (odkamieniacz, ocet) etc. Chyba ze naprawde strasznie tandetny wąz.. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 a zobacz czy da sie go wyczyscic... ja ostatnio malem rdze ze 2 razy jezeli da sie wyczyscic to cos robi ci syf w ukladzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Rzeczywiscie zacząłem to czyścić wacikiem nasączonym spirolem i troche zaczeło schodzic tzn. na waciku zostal brud koloru rdzy :| Wąz jak byl tak dalej jest tego dziwnego rdzawego koloru.. Fuck, nagrzewnica do remontu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Ale jeśli wąż na zewnątrz nie był tak odbarwiony jak w budzie to chyba nie wiem czy to nagrzewnica... ale zawsze sprawdzić można :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 pewnie jakis syf w nagrzewnicy miales borygo/petrygo troche to rozpuscilo i teraz wlansie masz efekt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraki20 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Miazga82 A moze strasznie mało destylki, bo UV przyspiesza rozwoj bakterii i innych stworzonek. wrecz przeciwnie swiatlo uv niszczy wszelkie ustrojstow stosuje sie lampy swiatla uv do nisczenia glonow cos takiego mam w mojim stawku i dziala:) w szpitalach tez uzywa sie lamp uv to niszczenia bakteri :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 pewnie jakis syf w nagrzewnicy miales borygo/petrygo troche to rozpuscilo i teraz wlansie masz efekt ;] 1709830[/snapback] Ale czemu wąz jest zabarwiony tylko w czesci ktora byla poddana światłu UV? :blink: Oba weze ktore szly do bloku sa zabarwione - czy borygo pod wplywem UV tak barwi? No i dziwne ze to schodzi jakby jakis brud, bo przebarwienie bym zmył? Wydaje mi sie ze jak sie cos przebarwi/wyblaknie to juz tego nie sprowadze do stanu przed uzyciem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 moze samo ulozenie weza spowodowalo szybsze osadzanie sie w tej czesci owezowania albo samo swiatlo mialo taki wplyw na to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 @Miazga82 co ty za herezje szerzysz ze niby UV przyspiesza rozwoj baktrii mnie zawsze uczono ze wlasnie zabija ... zreszta min dlatego sa lampy UV w klubach ale to juz off top ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) @Miazga82 co ty za herezje szerzysz ze niby UV przyspiesza rozwoj baktrii mnie zawsze uczono ze wlasnie zabija ... zreszta min dlatego sa lampy UV w klubach ale to juz off top ;-) 1711546[/snapback] oftop niby ze do niszczenia bakteri w klubach ? :P jakby tam byly takie jak w szpitalach to wiekszosc klubowiczow miala by poodklejane siatkowki w oczach rotfl... w klubach sa takie z specjalnym filtrem ktory przepuszcza malutki zakres swiatla UV co by wszyscy nie oslepli tam ;] oftop co do tematu to mysle ze UV moze miec na to jakis wplyw... mi np. prawie wybielala zielona pleksa od UV ;/ Edytowane 21 Października 2005 przez narkoman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Miałem idento, nawet skład miszaniny chłodzącej ten sam (no może borygo było zielone;)) Ale zmieniłem węże z tanich syfiastych "do benzyny i oleju" na cristallo i na razie czysto, więc imo to węże tak reagują na chłodziwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Ja polecam testowy uklad z domestosem lub czyms podobnym. Pompka podlaczona do nagrzewnicy... i mieszanka domestos z woda.... Ja juz tak doczyszczam swoja nagrzewniczke od 24h ponad.... jeszcze 2 dni przed nia ;) jest to metoda polecona przez Kynka.... i sam teraz widzde, ze duzo pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...