krzemian Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Witam Postaram się szybko przedstawić mój problem - wreszcie udało mi się skompletować sprzęt (wszystkie części już dodryfowały), więc zabrałem się za montaż kompa. Wszystko niby ok (może oprócz tego, że w obudowie były tylko 2 kołki dystansujące - niestety jakimś trafem tylko tyle było w komplecie:/, resztę wziąłem tymczasowo ze starego kompa, bo mam zamiar przejść się do sklepu po te kołki), ale już montaż płyty głównej sprawia problem. Wyłamałem zaślepkę w obudowie, wstawiłem tą z mobo, pakuję płytę do obudowy a tu zonk - płyta nie jest na odpowiedniej wysokości i wtyki nie pokrywają się z zaślepką:/ Problem powstał dlatego, że zdolni ludzie z tracer'a wymyślili wypukłe miejsca na montaż kołków dystansujących (a nie, jak powinno być, na płaskiej powierzchni), przez co kołki są za wysoko i całość nie pasuje. Jest jedno wyjście - przykręcić mobo bezpośrednio do płyty, wtedy wysokość powinna być odpowiednia, ale szczerze mówiąc to ja dziękuję za takie rozwiązanie... No ale jakoś się musi dać zamontować tam płytę główną, która zresztą niczym nie odbiega od przyjętych standardów. Pytanie pozostaje, jak? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi - ja już dłużej nie mogę bez tego kompa, części stoją już prawie tydzień i się marnują:) EDIT: Wątpię, żeby to się komuś przydało, ale płyta to Asus A8N-E Edytowane 20 Października 2005 przez krzemian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Problem powstał dlatego, że zdolni ludzie z tracer'a wymyślili wypukłe miejsca na montaż kołków dystansujących (a nie, jak powinno być, na płaskiej powierzchni), przez co kołki są za wysoko i całość nie pasuje. Jest jedno wyjście - przykręcić mobo bezpośrednio do płyty, wtedy wysokość powinna być odpowiednia, ale szczerze mówiąc to ja dziękuję za takie rozwiązanie... No ale jakoś się musi dać zamontować tam płytę główną, która zresztą niczym nie odbiega od przyjętych standardów. Pytanie pozostaje, jak? 1709645[/snapback] :lol: Nie dali instrukcji montażu? Te wypukłe miejsca służą do przykręcenia płyty, wkręcane kołki są tylko "na zapas". Przed przykręceniem płyty zaizoluj te wytłoczenia (taśmą izolacyjną, papierem) bo czasem zwierają do płyty. Tracer to Tracer, ma być tanio a nie dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...