kordek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 ...w zestawie katod sharkoona(CCFL)mam dwie katody podinane do invertera(czarne pudeleczko) i tu mam pytanie : czy moge podpiac tylko jedna katode (druga wypiac)? i czy caly zestaw nie bedzie sie bardziej grzal z jedna katoda niz z dwiema? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 możesz podpiąć tylko jedną katodę. inwerter nie będzie się bardziej grzał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 spokojnie możesz podpiąć jedną katodę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Tak z ciekawosci spytam: czy twoje katody sie mocno grzeja ? Bo moje po godzinie-dwoch wytapialy klej ktory mocowal te swiecace "druciki"... No i poszly na serwis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 grzeja sie....nie sa goraca ale cieple mimo tego wytapiaty ten kleik i cala zawartosc kadody powolutku wylazila, ale ustawilem katody tak aby nie wylazily i jest spoko,... wczesniej mialem zielone sharkoony i tez sie ten kleik topil(chyba wszystkie sharkoony tak maja) wiec ich nie dawalem do serwisu..... a moze dac?no wlasnie czy to normalne w przypadku tych sharkoon-ow?(znaczy to topienie kleju?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 były juz odobne pogłoski na temat zbyt wysokich temperatur sharkoonów, ja mam subbeamy i na razie nie narzekam (juz ponad rok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaryGave Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 A ja mam Sharkoony i nie topi kleju dokładniej UV wiem to bo raz na dzień otwieram obudowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream_killer Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja posiadam revoltec-ki od niedawna około tygodznia i niemiałem żadnych problemów nie grzeją sie zbytnio nic sie nie odkleja kom chodził 4 dni z rzędu i nic sie nie zrobiło.. ach te 4 mega bity fear/most wonted/real crams/4 filmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Moje sharkoony też sie tak bardzo nei grzeją, żeby wytapiał klej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarchewa Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 tylko problem tkwi w tym ze te katody nie grzeja sie mocno a klej sie topi. u mnie po kilkunastu sekundach od wlaczenia klej jest mieciutki. dlatego wczoraj postanowilem napisac emaila do samego sharkoona i oto jaka odpowiedz otrzymalem: Dear Mr. Bednaszynski, probaply the glue from your CCFL's has failures. But this is not mass production quality. Normally the cathode is fixed with acrylic housing. You can complain the CCFL's by your dealer where you have bought it. There you will get an replacement of the defctive ones. reklamuje wiec katody w 4max.pl, zobaczymy co mi odpisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ja mam katody revoltece juz ze 3 lata i działają bez zadnych zarzutów i sie prawie wogóle nie grzeją sa lekko ciepłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream_killer Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 "...:::Piter:::..." to już było... :) pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaryGave Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 A ja mam jedną na dole drugą na ściance obudowy i z 2 tyg mam i nie stopiło jeszcze kleju bo jak by stopiło to by ta druga ze ścianki mi spadła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 A ja mam jedną na dole drugą na ściance obudowy i z 2 tyg mam i nie stopiło jeszcze kleju bo jak by stopiło to by ta druga ze ścianki mi spadła :) ..nie chodzi o klej(tasme dwustronna) ktora trzyma katody przy sciankach np. obudowy tylko o klej(silikon) wewnatrz katody trzymajacy cala zawartosc (od strony kabla zasilajacego wewnatrz szklanej rurki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...