domin8k Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Mój problem polega na tym, że windows xp zatrzymuje się na ekranie "Trwa zamykanie systemu..." :mur: i nie mogę na to nic poradzić (poza ręcznym wyłączeniem) :mur: Niedawno ( może ze 2 tyg. temu) reinstalowalem system właśnie z tego powodu. Co mam robić??? PS Mam SP2 oczywiście i zaktualizowany system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Może jakiś spyware :> Zobacz programem XoftSpy lub spy sweeper najlepsze porgramiki do usuwania spyware ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Masz zainstalowany Norton Utilities / Norton Antivirus? Nie chodzi o ochrone antywirusowa, a o skladnik, bodajze o nazwie symevent, ktorego aktualizacja podczas LiveUpdate ktoregos z tych programow powoduje takie zawiechy. Mialem kiedys podobny problem. Edytowane 20 Października 2005 przez Tomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Innym powodem mogą być sterowniki karty graficznej (lub innego urządzenia). Sprawdź Zarządzanie energią i ustawienia bios odnośnie ACPI i APM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Oprócz tego, o czym kolega wyżej napisał o biosie ja jeszcze włączam: właściwości pulpitu -> wygaszacz ekranu -> zasilanie -> zaawansowane zarządzanie energią (APM) -> włącz obsługę zaawansowanego zarządzania energią Jak nie włączę tych dwu opcji (w biosie i w windzie) to na bank mam zwiechę w czasie zamykania systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin8k Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Oprócz tego, o czym kolega wyżej napisał o biosie ja jeszcze włączam: właściwości pulpitu -> wygaszacz ekranu -> zasilanie -> zaawansowane zarządzanie energią (APM) -> włącz obsługę zaawansowanego zarządzania energią Jak nie włączę tych dwu opcji (w biosie i w windzie) to na bank mam zwiechę w czasie zamykania systemu. 1710834[/snapback] Mój problem polega na tym, że u mnie nie ma takiej opcji w windzie. W biosie wszystko jest w porządku, bo wcześniej system się zamykał. Doinstalowywanie urządzenia "apm legacy" czy jakoś tak nic nie daje - urządzenie nie może załadować sterownika. Jakbym przeinstalował system to pewnie by coś dało, zresztą dopiero reinstalowałem. Jak to zrobić bez reinstalki?? Może ktoś już miał taki problem i go rozwiązał?? PS nie mam żadnych "nortonów" Edytowane 21 Października 2005 przez domin8k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDanny Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Sorx za OT. Mianowicie uszkodził mi się dysk bo nie dopiętą miałem w nim taśmę (wywaliło dane), jest problem, bo winda na tym działającym dysku strasznie długo się zaczęła uruchamiać i wyłączać. Macie jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin8k Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) W końcu odnalazłem rozwiązanie: otóż sterowniki bluetooth powodowały problemy. Wystarczyło je przeinstalować i po problemie!! :lol2: Mimo wszystko thx za dobre chęci!! Edytowane 23 Października 2005 przez domin8k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...