PgX Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Macie jakieś fajne kawałki z filmów wywoływane przez orkiestrę? Proszę o poważne odpowiedzi bo teraz akurat zainteresowała mnie muzyka filmowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 -The Road To Perdition - naprawdę świetny soundtrack, z niezłego filmu z Hanksem -The Last Samurai - też nie najgorszy... -The Thin Red Line - bardzo klimatyczny, skłania do refleksji -Braveheart - napisana może przez niezbyt znanego kompozytora James'a Horner'a, ale naprawde fantastyczna ścieżka dźwiękowa -The Lord Of The Rings - hehe... tu to dopiero jest orkiestra... Więcej nie pamiętam, jak sobie przypomnę to dopiszę........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Requiem for a Dream - genialny soundtrack wykonywany przez Kronos Quartet Soundtracki Klausa Badelta oraz Johna Williamsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Genialne są ścieżki dźwiękowe Ennio Morricone - z tego co się orientuję, kilka filmów ma na swoim koncie... EDIT: Jak się Wam podoba mój nowy avatar? Drugi od początku istnienia mojego na forum... :lol: Edytowane 20 Października 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Jest genialny temat przyklejony ............................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Chodzi ci o topic o filmach? Mi chodzi o muzykę z filmów a nie o film : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Last Mohicans - Trevor Jones Mission - Ennio Morricone Legends of the Fall; Braveheart, Titanic, The Devil's Own - James Horner Hunt for Red October - Basil Poledouris Dances With Wolves - John Barry Dragonheart - Randy Edelman Pearl Harbour, Gladiator, The Rock - Hans Zimmer The man in iron mask - Nick Glenne-Smith Far far away, Schindler's List - John Williams Może nie z filmów, ale niezłe (więcej muzyki elektronicznej niż symfonicznej): Vangelis - Mythodea, Oceanic, Voices Mike Oldfield - Tubular Bells, The song of distance earth, Voyager Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Muzyka z 'Pi' , jak ktos wczesniej pisał z 'requiem dla snu' jest swietna i podobal mi sie równiez soundtrack z Piratów z karaibów ale to ez zostało wczesniej powiedziane przez Und3ra :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 -The Lord Of The Rings - hehe... tu to dopiero jest orkiestra... 1709938[/snapback] Miałem przyjemność posłuchać ścieżki z pierwszej części (mam gdzieś płytkę w szufladzie). Jestem jednak przekonany, że ścieżka dźwiękowa z 2 i 3 częsci jest równie dobra. Oglądając "Powrót Króla", moment, gdy armia Rohanu rusza na oddziały Mordoru, albo druga część i "wątek Rohanu" (gdy Aragorn z Legolasem, Gimlim i Gandalfem przybywają do króla Theodena) - niesamowite :) W ogóle Howard Shore mi się kojarzy z fachową i dobrą muzyką filmową. Requiem for a Dream - genialny soundtrack wykonywany przez Kronos Quartet 1709946[/snapback] Potwierdzam. Jeszcze można posłuchać Hansa Zimmera (Gladiator, King Arthur, The Rock). Dla fanów anime (w końcu to też filmy) Ghost in the Shell i Full Metal Alchemist (nawet łezka w oku może się zakręcić). :) Co prawda nie orkiestra ale "Highlander" (Nieśmiertelny) i muzyka zespołu Queen, a właściwie dwa utwory: Princes of the Universe i Who wants to live forever :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Dla fanów anime (w końcu to też filmy) Ghost in the Shell i Full Metal Alchemist (nawet łezka w oku może się zakręcić). :) 1710165[/snapback] Chyba nie slyszales muzy ze Spirited Away i Escaflowne. Na zachete jedna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Chyba nie slyszales muzy ze Spirited Away i Escaflowne. Na zachete jedna ;] 1710184[/snapback] Nie słyszałem. Podałem tylko tytuły które oglądałem i które mi się bardzo spodobały. Na pewno jest jeszcze sporo kapitalnej muzyki z anime, no ale nie o tym jest mowa w tym topicu ;) Update: Przesłuchałem i muszę stwierdzić, że jest co najmniej zachęcająca. Chyba czas zainteresować się bardziej muzyką z anime :twisted2: Z muzyki filmowej pamięta ktoś jeszcze Conana :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Heh. A wracajac do normalnych filmow to nie sposob nie odsluchac sciezki z Leona zawodowca...Equilibrium tez syci. ;] edytka Nie moge sie powstrzymac ;] Ghost In The Shell - Innocence: kugutsuuta kagirohi ha yomi ni mata muto. Ten kawalek naprawde syci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 -The Road To Perdition - naprawdę świetny soundtrack, z niezłego filmu z Hanksem -The Last Samurai - też nie najgorszy... -The Thin Red Line - bardzo klimatyczny, skłania do refleksji -Braveheart - napisana może przez niezbyt znanego kompozytora James'a Horner'a, ale naprawde fantastyczna ścieżka dźwiękowa -The Lord Of The Rings - hehe... tu to dopiero jest orkiestra... Więcej nie pamiętam, jak sobie przypomnę to dopiszę........... 1709938[/snapback] Zapomniales o: A.I-Johna Williamsa Van Helsinga-Alana Silvestriego Forresta Gumpa-ww kompozytora Starship Troopers-Poledourisa Timeline(tylko promo wersja)-Briana Tylera Edward Scissorhands-Dannego Elfmana Trylogie Matrixa(complete score)-Dona Davisa City of Angels czy odrzucona partyture do Troi Gabriela Yareda itd.etc no ale to jest tylko maly wyrywek z przebogatych zbiorow jakie posiada muzyka filmowa, zbiory te mozna odkrywac calymi latami ps. Dziwie sie ze nikt nie podal najlepszego moim zdaniem soundtracku 2005roku Kingdom of Heaven-Harrego Gregsona Williamsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Ze teraz wpadlo mi do lba. Dlaczego nikt nie wymienil Blade Runner Vangelis? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Chyba nie slyszales muzy ze Spirited Away i Escaflowne. Na zachete jedna ;] 1710184[/snapback] Co do Escaflona to muzykę do niego robiła Yoko Kanno, jak ci sie podoba , to poszukaj sobie ost z RahXephon, Hack Sign czy Wolf's Rain, nie chce mi sie już tu czegoś wrzucać ale np. Wolf's Rain 02 - Rakuen albo RahXephon OST 13 - The Chariot syci niesamowicie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 STAR WARS !!! i prawie wszystko inne the besciaka dżona łiliamsa reszta ktora mi przychodzi w tej chwili do łba to polowanien a czerwony pażdziernik conany oby 2 requiem for a dream zapach kobiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 cookie nie przegapie tym razem ost Rahxephona ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 a macie moze jakies namiary na darmowa/legalna muze ost?? bo czasem mnie nachodzi posluchac... a do listy bym dodal stigmata - ale nie pamietam czyje to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 a do listy bym dodal stigmata - ale nie pamietam czyje to 1710590[/snapback] Różni wykonawcy, a jednym z nich jest David Bowie. Orkiestry tam nie ma, a pytanie jest o orkiestrę. Kapitalna ścieżka dźwiękowa jest w Kill Bill (1 i 2). Tarantino w każdym swoim filmie potrafi dobrze dobrać muzykę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 fajny kawałek mimo ze nie z filmu to scorpions i ich wind of change z berlińską filharmonią gorąco polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 The Omen: The Essential Jerry Goldsmith Film Music Collection http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detai...841600?v=glance muzyka nie tylko z omena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 dodałbym do tego: - Avalon - Band Of Brothers - Eyes Wide Shut - Mulholland Drive - Shindler's List a z anime to koniecznie!!!! GITS Innocence Cowboy Bebop Wolf's Rain!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Kapitalna ścieżka dźwiękowa jest w Kill Bill (1 i 2). Tarantino w każdym swoim filmie potrafi dobrze dobrać muzykę.Ale ten soundtrack brzmi genialnie tylko w filmie - sluchany osobno nie robi juz takiego wrazenia :) Ps. Poza tym nie jest wykonywany przez orkiestre :) Edytowane 21 Października 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 aaaa... Właśnie mi się przypomniało. Casshern - najnowsza Japońska produkcja s-f/fantasy. Świetna ścieżka dźwiękowa, made by Shiro Sagisu. Kompozytora muzyki między innymi do Neon Genesis Evangelion oraz Macross. Polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...