Carson Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 witam. czy mieliscie juz taki przypadek zeby tepsa o was zapomniala i nie ograniczyla wam predkosci lacza po przekroczeniu 15gb ? :) :) bo ja wlasnie mam cos takiego w tym miesiacu. czytalem gdzies ze mozna ich troche oszukac i nie wylaczac kompa i nie zrywac polaczenia jak konczy wam sie miesieczny transfer. natomiast ja nic takiego nie robie :) juz minelo chyba z 6 dni jak tpsa powinna mi wlaczyc ograniczenie, a tu nic :) :) pojechalem ich juz na okolo 5 gb. i dalej nic :):) nic tylko sie cieszyc, tylko jestem ciekawy czym to jest spowodowane. czy mieliscie juz podobne przypadki? piszcie. czekam na wasze opinie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 W poprzednim miesiącu udało mi się pobrać o 2GB więcej ponad limit bez żadnych "sztuczek". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 no ja tez nic specjanlego nie wymyslalem. nawe kompa wylaczalem pare razy. te okolo 5gb sciagalem z normalna predkoscia, moze nie na maksa bo przez torrenty raczej ciezko jest o max transfer ale tepsa mi napewno nie ograniczyla szybkosci lacza. dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 mi teraz powiększyli do 320 kb/s za darmo ,wpierw był transfer do 5kb a teraz maksymalnie ,dziwne bo sie nowy miesiac nie zaczał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Ja natomiast formalnie płace za neo 128kb/s ktora w praktyce działa jako 640 bez limitu oczywiście :wink: Na koniec dodam ze przez pewien okres, a dokładnie 11 miesięcy tpsa nie upominała sie o opłacanie wyżej wspomnianej neostrady, w praktyce wyglądało to tak ze poprostu nie przychiły mi za nią rachunki :) Podobne wiele jest takich przypadków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Na koniec dodam ze przez pewien okres, a dokładnie 11 miesięcy tpsa nie upominała sie o opłacanie wyżej wspomnianej neostrady, w praktyce wyglądało to tak ze poprostu nie przychiły mi za nią rachunkiA potem przyjdzie taki na 2000 PLN. Zobaczysz - ja tak miałem i musiałem na raty rozkładać...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Oj Zav [; popsułeś fajny temat ile już takich było .............. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 mnie tam sie nie wlacza zaden limit co miesiac mam okolo 25giga sciagniete a mam neo 512 (limit 15GB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 ja na neo 6Mbit "okantowałem" tpsa we wrzesniu na 18GB..mieli na początku miecha awarie i 3 wrzesnia pokasowali liczniki...a 18GB sciągnięte :) w tym miechu..licznik stanął mi dnia 14 października..sprawdzalem w panelu..nic nie ruszał..dzwoniłem i udawałem głupka na info..potwierdzali to co napisane w panelu..dziś ruszył..doliczyli mi 2GB a przez ten czas ściągnałem 18GB :) hiehieheihei..oby co miesiąc tpsa coś sobie psuła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 powiedzcie że w upc też mają burdel prosze............. bo do końca miesiąca jeszcze daleko a ja mam już 12GB sciągnięte :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) jezu ta tepsa jest poprostu nienormalna :D :D oni tam maj taki syf, burdel i zamieszanie ze juz sami sie w tym wszystkim gubia. a nam nie pozostaje nic innego jak tylko cieszyc sie z ich glupoty i korzystac z nie wlaczonych ograniczen. a co do tego rachunku na 2000zl to faktycznie moze tak byc, mi w zeszlym miesiacu nie dodali na rachunku oplaty za neo i w tym miesiacu przyszlo mi podwojnie, troche moi starsi wiecej wybulili kasy na neo. piszcie dalej swoje przygody z tepsa, fajnie sie czyta :):) pozdrawiam cholera ale mialem stracha, w chwili gdy konczylem ten post rozlaczylo mnie, juz myslalem ze tepsa sie do mnie dobrala. jednak nic. dalej smiga net. a propo rozlaczania, czy wy tez tak macie ze czasami was rozlacza?? mi to sie zdarza co dziennie, najczesciej wieczorem. Edytowane 20 Października 2005 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 A potem przyjdzie taki na 2000 PLN. Zobaczysz - ja tak miałem i musiałem na raty rozkładać...;) 1710086[/snapback] Gdy rachunki nie przychodziły liczyłem sie z tym ze tak będzie jak mówisz, lecz nagle pewnego dnia przychodzi normalny rachunek + doliczone koszty usługi neo 128 (oczywiście za jeden miesiąc czyli te bodajze 69zł) i tak juz zostało. Nikt z tpsa nie upomina sie o tamten okres kiedy rachunki nie przychodziły. Od tego czasu naliczają mi regularnie koszty neo 128 i nie ma zadnego problemu. Jest mi to i tak na ręke bo przeciez kozystam z 640'stki bez limitu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Już ponad tydzień temu dobiłem do 15GB. Licznik stanął na 15048 czy coś koło tego. Dopiero gdzieś od przedwczoraj znowu nalicza, ale cały czas mam 512kbps. Oby tak dalej! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 A potem przyjdzie taki na 2000 PLN. Zobaczysz - ja tak miałem i musiałem na raty rozkładać...;) Dokładnie niedawno gdzieś był podobny temat na forum jak koledzy się cieszyli że niepłacą już od jakiegoś czasu,wtedy chciałem się wypowiedzieć ale zerwało mi połączenie i niemogłem odszukać tego postu.Kumpela też się cieszyła i niepłaciła 1,5 roku aż nagle przyszedł jej kosmiczny rachunek był tylko smutek i płacz :) także uważajcie drodzy Panowie i Panie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 co sie odwlecze to nie uciecze <lol> Pozdrowienia dla tesy!!! :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Jak cos sie nie zgadza to najlepiej zadzwoni i poinformowac o tym...nie zaszkodzi a pomoc moze zeby potem nie bylo niespodzianek i placzu. Jak pani wam w sklepie zle wyda reszte to tez zabieracie kase i idziecie sobie? Odrobina uczciwosci i przyzwoitosci :P Przy tak duzej liczbie userow neo i telefonow nie trudno o pomylke zwlaszzca ze systemy i komputery zawodzą i nic nie jest nieomylne...znaczy komputery sa nieomylne...omylny jest tylko soft :P Pozdro dla wszystkich fanów tp :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doodek66 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 wiecie co ? a mnie szkag trafia, że wywyalacie taką kasę i jeszcze ktoś śmie limitować wam ilość pobieranych danych... przecież TO jest właśnie skandal ! Umożliwiają płatny dostęp do netu, OK, ale jakim prawem pobierając już opłatę, jeszcze go limitują ? Tu jest pies pogrzebany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 OK, ale jakim prawem pobierając już opłatę, jeszcze go limitują ? Tu jest pies pogrzebany...biegnij z tym problemem do tepsy a na pewno zostaniesz wysluchany [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Umożliwiają płatny dostęp do netu, OK, ale jakim prawem pobierając już opłatę, jeszcze go limitują ? Takim prawem, ze to ich usluga i moga sobie ustalic takie warunki, jakie im sie podoba :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Takim prawem, ze to ich usluga i moga sobie ustalic takie warunki, jakie im sie podoba :? 1717860[/snapback] Dodałbym jeszcze, że to od nas zależy czy zgadzamy się na takie warunki. Zawieramy umowę z providerem. Więcej można poczytać w kodeksie cywilnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Albo sam załóż fimrę providierską na całą Polskę [; z nielimitowanym dostępem ........ ciekawe jakie łącza by to udźwigły :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 [...] cholera ale mialem stracha, w chwili gdy konczylem ten post rozlaczylo mnie, juz myslalem ze tepsa sie do mnie dobrala. jednak nic. dalej smiga net. a propo rozlaczania, czy wy tez tak macie ze czasami was rozlacza?? mi to sie zdarza co dziennie, najczesciej wieczorem. 1710369[/snapback] Ja mialem tak, samo. Z reszta tak chyba wszyscy maja, szczegolnie po zamowieniu neo, i po skonfigurowaniu portow przez nich. Na poczatku rozlaczalo mnie 2-4 razy dziennie, potem sie ten czas wydluzal, i bylo 3 razy w tygodniu, ale mi to bardzo przeszkadzalo, szczegolnie kiedy gralem. Nagle mnie rozlacza i ts i polaczenie z servem padlo, to bylo strasznie denerwujace :?. Ale znalazlem, za drobna pomoca kolegi program Auto connect. Ktory po uruchomieniu Win'dy automatycznie laczy neo, poprzez siebie, a nie z programu neostrady, ktory strasznie denerwuje, samym widokiem i dzialaniem :angry:. A teraz mnie auto. laczy, i nigdy przez 5 miesiecy sie nie zdarzylo, aby neo sie rozlaczylo. Glownie jest to spowodowane, programem, ktory otrzymujemy przy instalacji neo, jest bardzo konfliktowy, i niestety zawodny. Takze instaluj ten program co napisalem, a sam poczujesz roznice :wink:. No chyba, ze masz router :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (...) A teraz mnie auto. laczy, i nigdy przez 5 miesiecy sie nie zdarzylo, aby neo sie rozlaczylo. (...) 1718140[/snapback] przecież i tak w centrali rozłączają połączenie jak jest aktywne przez 24h oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) @ theboo w centrali :lol: Widac ze masz pojecie :) Napewno siedzi tam pracownik tp i patrzy ktory z uzytkownikow przekroczyl czas 24h...biorac pod uwage ilu ludzi ma routery w polsce nie byloby bezrobocia :lol: A co do limitow to po co kupujecie neostrade. Ciezcie sie ze macie internet a nie narzekajcie bo wiekszosc z was nie ma innej opcji wiec doceniajcie to co macie. Takie sa polskie realia a jak komus sie nie podoba sam moze zbudowac taka strukture jak ma tp i byc konkurencją ;) A co do rozlaczania to jedyne jakie moze byc to po 24h od polaczenia lub podczas awari/restartu portu itp. Inne rozlaczani spowodowane sa ustawieniami systemu/zla jakoscia linii itp Edytowane 25 Października 2005 przez Sparrov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 W centrali, a gdzie? W biurze obslugi klienta? Kto gdzie napisal, ze jest to robione recznie? Co do oprogramowania tepsy to zgadzam sie w 100% - tandeta, jakich malo. Ja nawet go nie instaluje (tylko sterowniki do modemu), zainstalowalem je raz, zeby dostac loginy i hasla. Na co dzien korzystam ze standardowego polaczenia dial-up w Windzie - dziala tak samo, jak autoconnect, tyle ze nie ma licznika pobranych danych (ktory i tak nie jest mi potrzebny, bo limitu nie wykorzystuje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Jakby co to aplikacja TP i autoconnect to so naklatki na dial-up'a ;) zeby uzyskac haslo i login nie musisz instalowac aplikacji. Co do rozlaczania to sie nie dzieje na centrali bo tam tylko Cie podlaczają do uslugi recznie (fizycznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 zeby uzyskac haslo i login nie musisz instalowac aplikacji. W ramach doswiadczen na przyszlosc: jak to zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 powiem tak: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=111479&hl= :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 pisząc 'w cetrali' miałem na myśli że to nie są ustawienia sytemu <_< tylko że lamki z tpsy rozłączają... i raczej ominąć sie tego nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 wiecie co ? a mnie szkag trafia, że wywyalacie taką kasę i jeszcze ktoś śmie limitować wam ilość pobieranych danych... przecież TO jest właśnie skandal ! Umożliwiają płatny dostęp do netu, OK, ale jakim prawem pobierając już opłatę, jeszcze go limitują ? Tu jest pies pogrzebany... 1717752[/snapback] O czym ty mowisz czlowieku. Nie mogę słuchać normalnie takich ludzi. "Zapłaciłem to mi sie wszystko należy". Czy ty nie czaisz że życie jest tak skonstruowane że dostajesz to ZA co zapłacisz i ile zapłacisz. To samo ludzie którym się składa kompa jakiegoś za 500 grata i oczekują dożywotniego supportu na telefon. Ludzie opanujcie sie. Płacicie x dostajecie towaru za sumę x. :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...