ziomallz Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Witam wszystkich. Kupiłem nową nagrywarkę DVD LG GSA-4165B i jest problem. Nie chce nagrywać płyt. W Nero wyświetla się napis "Waiting for the drive to become ready" i nie znika. Podczas rozruchu komputera, zauważyłam dziwny komunikat "Sec slave drive - ATAPI incompatible. Moja nagrywarka jest podłączona jako Sec Master. Można z niej przegrać dane na dysk - czyta płyty świetnie. Jest rozpoznawana w menedżerze urządzeń. W tej chwili jest podłączona do kompa tylko z dyskiem (Pri Master). Używam WindowsXP Pro. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomallz Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Już chyba wiem w czym problem. Nagrywarka nie chce nagrywać na płytach Esperanza DVD+R x8. Gdy włożyłem płytę Platinum, wypaliła ją bez problemu. Dziwna sprawa, bo wszystkie dotychczasowe nagrywarki, jakie miałem, świetnie sobie radziły z Esperanzami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...