durek5 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Witam wszystkich.Znów powracam do tematu mojej nieszczęsnej karty,a mowa tu o ATI RADEON 9200SE 128/64.Na sterownikach 5.7xp catalyst.Otóż problem polega natym że kiedy odpalam kompa uruchamia się on normalnie pokazuje 1 ekran później ładowanie windy i stoi,stoi i wyskakują różno kolorowe kwadraciki na całym ekranie,dopiero po kilku krotnym zresetowaniu kompa karta zaczyna normalną pracę,czasem jest tak że Radek odpala bez problemu wszystko jest OK.Próbowałem instalować wszystkie możliwe sterowniki myslałem też że to wina płyty głównej ale na innej karcie komp fryga normalnie co to może być?? Macie jakieś rady itd?? Prosze o POMOC!!!!!!Ewentualnie jeżeli nic się znią nieda zrobić to Prosze podpowiedzcie jaką karte kupić niedrogo. Edytowane 20 Października 2005 przez durek5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 na moje ślepe oko wygląda to tak: Włączasz kompa rdzeń karty zaczyna się grzać bardzo szybko radiator nie może tego ciepła odrazy wyzwolić no bo i nie ma jak dopiero gdy caly radiator "nachłonie"ciepłem zaczyna wszystko równomiernie oddwać ale do cholerki w 9200 jest przyklejony radiator do rdzenia sprawdz czy rdzen sie grzeje potem zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Też tak myślałem ale właśnie że sie niegrzeje temp jest wporządku,pozatym na radiatorze zainstalowałem wentyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 hm... no kurcze pomyślmy logicznie... pamięci to i tak i tak to samo bo nie masz na nich radiatorów może jakiś kondensator się musi nagrzać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 sprawdzałeś na innej karcie ati, może to sterowniki? i tego 9200se na innym kompie z tymi 5.7 nie ma co jak otworzysz obudowe to nie ma co sie grzać karta z pierwszej ręki? może ją ktoś wcześniej katował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...