freelancer Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Witam Sprawa wyglada tak żę przy przekładaniu pamieci z innego kompa niedokładnie załozyłem 128DDR poleciała iskra i pamieć sie spaliła ,mam jeszcze drugie 128 (działa , sprawdzane na innym kompie ) , ale po założeniu dalej się świeci czerwona dioda od pamięci. Wygląda na to że płyta jest uszkodzona i wziazku z tym mam pytanie czy jest jakas szansa na naprawienie jej, ewentualnie ile kosztowała by jakas uzywana płyta . Sam się na tym nie znam, komp idzie do naprawy a w serwisie pewnie beda chcieli naciagnac na kupno nowej więc z góry dziekuje za jakiekolwiek sugiestie Mój komp to ESC K7S6A, i athlon 1600+ ps resetowanie biosa nie pomoga ani odłaczenie wszystkich podzespołow z wyjatkiem procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Slot pamieci jest na pewno upalony - tego to juz raczej sie nie da naprawic..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Slot to można wylutować [; ale nie wiadomo jak z kontrolerem pamięci (ale raczej uszkodzony). Więc nie opłaca się naprawiać nowa płyta kosztuje ok 40 zł, allegro poszukaj czegoś na socet a. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Slot to można wylutować [; No stary jak ty wylutujesz slot pamieci i jestes taki precyzyjny zeby wlasnorecznie przylutowac nowy no to jestes prze as :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freelancer Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Dzieki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie ,na ile mozna ufac ze kupie na allegro sprawna plyte bo właśnie szukałem tam i wiekszosc plyt jest albo "niesprawdzana" albo sprawna na 95 czy 90 % ps i jeszcze jedno mi przyszło do głowy czy jest jakolwiek mozliwosc ze np. procek od spiecia tez sie spalił ? (nie chce sie bawic w przekladanie procka do drugiego kompa bo znowu cos uwale ) Edytowane 21 Października 2005 przez freelancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Nie ma sprawnych "niesprawdzonych" lub "sprawnych w 90-95%) części komputerowych albo dziala albo nie Gdzieś to było nawet poruszane na Tweaku :) Niesprawdzone = zepsute :P Edytowane 21 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Miodek nie ja lecz elektronik (mam znajomka wylutowywał proc z wierzy sony ok 90 nóżek) więc nie nabijaj się. Nie wiesz nie wypowiadaj się ;/ (byłem świadkiem wylutotwywania gniazda simm edo :| wiesz co to jest ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...