Skocz do zawartości
freelancer

Uszkodzona Płyta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprawa wyglada tak żę przy przekładaniu pamieci z innego kompa niedokładnie załozyłem 128DDR poleciała iskra i pamieć sie spaliła ,mam jeszcze drugie 128 (działa , sprawdzane na innym kompie ) , ale po założeniu dalej się świeci czerwona dioda od pamięci. Wygląda na to że płyta jest uszkodzona i wziazku z tym mam pytanie czy jest jakas szansa na naprawienie jej, ewentualnie ile kosztowała by jakas uzywana płyta . Sam się na tym nie znam, komp idzie do naprawy a w serwisie pewnie beda chcieli naciagnac na kupno nowej więc z góry dziekuje za jakiekolwiek sugiestie

Mój komp to ESC K7S6A, i athlon 1600+

ps resetowanie biosa nie pomoga ani odłaczenie wszystkich podzespołow z wyjatkiem procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie ,na ile mozna ufac ze kupie na allegro sprawna plyte bo właśnie szukałem tam i wiekszosc plyt jest albo "niesprawdzana" albo sprawna na 95 czy 90 %

ps i jeszcze jedno mi przyszło do głowy czy jest jakolwiek mozliwosc ze np. procek od spiecia tez sie spalił ? (nie chce sie bawic w przekladanie procka do drugiego kompa bo znowu cos uwale )

Edytowane przez freelancer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi