Guz Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Czy ktos zna moze jakies dobre ksiazki, strony lub sam wie icon_smile3.gif jak zapisywac rozne bryly geometryczne za pomoca trojkatow? Pisze program rysujacy i transformujacy najprostsze bryly(stozki, kule-to narazie mnie najbardziej interesuje, szesciany, ostroslupy ITP) zapisane jako tablica trojkatow i szukam efektywnego zapisu takowych bryl. Z gory dzieki za pomoc. Guz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 noto zapisanie kuli za pomocą trójkątów napewno nie jest efktywne :) miałem to na przedmiocie co sie zwał Grafika komputerowa ale nie pamietam juz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 co do kuli to nie wiem jak to sie fachowo robi ale zapewne tak: ustawiasz szczegolowosc: dajmy na to n=16 teraz robisz 1 polokrag skladajacy sie z lamanej n-odcinkowej. Nastepnie obracasz twoj polokrag n-razy po wewnetrznej osi. Tak wiec w tablicy masz juz zewnetrzne vertexy kuli. Teraz laczysz je w face (trojkaty) te o zblizonym X,Z,Y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guz Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Dzieki Narqil - fajny pomysl. Sam tez cos wykombinowalem wiec bede mial porownanie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...