AL-X Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Mam zamiar kupić sobie panoramiczny monitor LCD, który najlepiej pracuje oczywiście w trybie szerokoekranowym WSXGA w rozdziałce 1680x1050. Chodzi o Dell TFT 2005FPW. Problem polega na tym, że nie wiem które karty ATI (tylko ATI mnie interesuje) obsługują taką rozdzielczość w tym trybie. Na stronie ATI nic na ten temat się nie dowiedziałem. Jeśli macie jakieś informacje na ten temat to proszę się podzielcie! Najbardziej mnie interesują 3 karty: Radeon 9550 / X800XL / X800XT - 9550 mam i nie wiem czy muszę zmieniać, a jak będę musiał to na X800 tylko nie wiem czy muszę inwestować w XT czy wystarczy XL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Ja mam X800XT i obsługuje obraz panoramiczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL-X Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 No to sprawa jednej karty rozstrzygnięta ]:-). A na jakim monitorze to testowałeś... Ten Philips to chyba nie panorama LCD? Czy nie testowałeś tylko masz taką opcję w ustawieniach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Tak w ustawieniach jest opcja, jeszcze nie testowałem. Jednak stwierdziłem że taka wiadomość cię zainteresuje. Mój monitorek to poczciwy Crt (planuje kupno panoramy). Pozdrawiam. Edytowane 21 Października 2005 przez Corso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 ja na 19" panoramicznej bez problemu działam z ATI - z NV też nie ma problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL-X Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Więc mówisz, że model/chipset katy graficznej tu nie gra roli? Na jakich kartach ATI testowałes? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 nv 6200/6600/6800GT a ati na razie tylko x800GTO (ale ten sam chipset jest w x800/850) myślę że na R97/98 i nowszych zadziała też Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL-X Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Fakt - w takim razie X800 i wzwyż na pewno sobie poradzą. Teraz najbardziej mnie nurtuje sprawność Radeona 9550. Czy mozę to być jedynie sprawa Driverów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...