tHuNaR Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Witam. Mam pare pytan odnosnie 5.1, za kilka dni kupuje sobie Creative Inspire 5100, bedzie to gralo na zintegrowanej AC97 Realtek ALC650 6-channel, slyszalem wiele ze centralny glosnik nie gra przy mp3 itp. I tutaj mam pytania: 1. Czy przy sluchaniu mp3 faktycznie graja tylko 4 satelity + sub, czy sa jakies specjalne mp3 kodowane do 5.1??? 2. Jak to jest przy filmach divx , czy tez graja bez centralnego??? 3. A filmy DVD?? 4. Gry tam jest opcja EAX czy cos takiego, to jest wlasnie ten dzwiek 5.1??? I czy ta opcja zwalnia kompa przy graniu??? Za wszystkie odp z goory thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 1.jest jakis plugin do winampa, zeby gralo 5.1. bez tego jest stereo. 2. niektore divxy sa kodowane w dts 5.1. zalezy czy twoja karta ma dekder dolby. jak tak, to bedzie gralo 3. chyba tez zalezy od dekodera karty. 4. eax to tryb dzwieku przestrzennego creative'a. jesli karta tego nie obsluguje, to bedzie dzialalo w trybie direct 3d. nie wiem, czy to duzo gorzej, eax zzera duzo zasobow. pozdrawiam co do 1. to poszukaj na forum, bylo niedawno na ten temat cos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Dzieki. Moze zna ktos link do tego plugina, szukalem na stronie winampa, ale bezskutecznie :( A moze ma ktos juz taki zestaw zintegrowana + 5.1 - jak sie spisuje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...