Spanky000 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Jako ze nie mam zielonego pojecia o WC a chce sobie cos takiego sprawic postanowilem kupic gotowy zestaw . Na www.cpc.pl jest takowy o oznaczeniu :'z600' 'WaterCooler 16dB' za 100 zeta z kawalkiem . czy cos takiego oplaca sie kupic i czy bedzie dawalo jakis efekt na moim configu ponizej. i czy napewno jest wszystko czy bede musial cos jeszcze dokupic .z gory dziekuje i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 za 140 zl zrobie o wiele poządniejszy zestaw z blokiem frezowanyym i z nim będą efekty. a to z cpc to o kant [gluteus maximus] mozna obic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 a moze znaciec adres sklepu internetowego gdzie mozna kupic gotowy DOBRY zestaw do WC . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 a moze znaciec adres sklepu internetowego gdzie mozna kupic gotowy DOBRY zestaw do WC .znamy a jakze http://chw.siliconvalley.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 No fajnie sadzac po cenach to chyba sa dobre ale ja mam na mysli cos dobrego i troszke tanszego jakos tak w granicach 200 -gora 300 zeta. Moze ktos moglby mi podac przykladowy zestaw aby miescil sie w tej granicy cenowe i bym byl z niego zadowolony moze nawet bardzo zadowolony. dziekuje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 No fajnie sadzac po cenach to chyba sa dobre ale ja mam na mysli cos dobrego i troszke tanszego jakos tak w granicach 200 -gora 300 zeta. Moze ktos moglby mi podac przykladowy zestaw aby miescil sie w tej granicy cenowe i bym byl z niego zadowolony moze nawet bardzo zadowolony. dziekuje .to zalezy czy bedziesz w stanie sam skolowac wymiennik ciepla (chlodnica/nagrzewnica samochodowa) - wtedy koszt zestawu spada o polowe lub na poczatek zamiast wymiennika i zbiornika wyrownawczego uzywac np Akwarium 15L (ale to pol-srodek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 benek : A co jest lepsze na poczatek. nie musi byc to jakis zestaw wypas ale zeby byl dobry dla laika w tym temacie i w miare z uplywem czasu wiedzail o co chodzi i sam mogl sobie cos pozmieniac.A czy ty bys byl w stanie cos takiego zlozyc za kase ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 benek : A co jest lepsze na poczatek. nie musi byc to jakis zestaw wypas ale zeby byl dobry dla laika w tym temacie i w miare z uplywem czasu wiedzail o co chodzi i sam mogl sobie cos pozmieniac.A czy ty bys byl w stanie cos takiego zlozyc za kase ? chodzi o to ze nie ma co tak myslec - kupie cos na poczatek potem bede wymienial - jak kupisz badziew to nikt go od Ciebie nie odkupi wiec jak juz wydawac forse to rozsadnie :!: przejzyj najpierw forum bo tematow o WC bylo sporo - podstawa to dobry blok - w sklepie masz kilka do wyboru jak mialbym kupowac do takiego procka jak Twoj (do podkrecania) to bralbym Lev2 lub Lev3 - dodatkowo powinienes kupic w miare mocna pompke - raczej odpadaja te AquaEL i AquaSzut 600 (nie mowiac o 300) - bo o ile pamietam wszystkie bloki od MATE sa wiercone - w takich blokach kanaliki zalamuja sie pod katem prostym wiec stawiaja duzy opor - mysle ze taka 1000l bedzie OK - a nawet na zapas (jak dokupisz chlodnice bedzie jak znalazl) - dodatki jak w zestwie - zapinka rurki zaciski i zlaczki (laczniki) - tego nie przeskoczysz - i teraz to na czym mozna oszczedzic - chlodnica - jak mowilem tymczasowo mozna dac akwarium (lub inny zbiornik z woda) im wiekszy tym lepszy - dozbierasz kasy to sobie na cos zmienisz a co do robienia zestawu za kase - zwroc sie z pytaniem do MATE - czy tu na priva czy ze sklepu - w koncu to jemu bedziesz placil za te duperelki :!: - pogadasz, powiesz do czego zestaw to napewno dostaniesz sporo cennych wskazowek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 benek : dzieki za zainteresoawnie moim problemem !!!!!!!!!! zabieram sie do serfowania po necie i moze cos uda mi sie zlozyc !!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ja namawiam ROBCIE WC SAMI - przynajmniej wiecie co macie a nie jakies cpc czy inne szmelce...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 pozwole sobie nie do końca zgodzić się z benkiem :) - ja mam blok od Mate i AquaEl 600 l/h i wynik jak w podpisie..... więc na początek nie jest źle - a taka pompka jak moja ok 35 zł ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 pozwole sobie nie do końca zgodzić się z benkiem :) - ja mam blok od Mate i AquaEl 600 l/h i wynik jak w podpisie..... więc na początek nie jest źle - a taka pompka jak moja ok 35 zł ... a jednak :) fajnie znowu mozna ciac koszty moglbys rozwinac - ktory blok, jakas chlodniczka, pojemnosc zbiorniczka wyrownawczego, temperaturki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoil Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 hejka:) jeszcze jednno pytanko co do wc: chce zrobic wc ale calkowicie mieszczace sie w budzie, wiec potrzebuje pompki niezatapialnej... jakiej? czy jest jakas alternatywa dla ehiema? tzn przypuszczam ze jest ale jesli ktos kto ma moglby mmi napisac jak sie to spisuje bylbym wdzieczny.. ew ktos siedzacy w temacie moglby mi napisac czy oszczedzac na pompce czy walnac sobie ehiema ?? (chce miec 3 bloki, grafa chipset i proc.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Wiem, że moje zestawiki nie są tanie. Ale już niedługo sie coś ruszy i ceny (zestawów) bedą korzystniejsze... zaręczam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...