Nightranger Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Proszę Was drodzy Internauci o pomoc w wyborze jednego z 3 tytułowych aparatów, bo jestem jeszcze niezdecydowany, a nie chcę później żałować wyboru. Posiadaczy wymienionych aparatów proszę o rady, sugestie, a także zalety i wady tych cyfrówek. Z góry wielie dzięki. Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Proszę Was drodzy Internauci o pomoc w wyborze jednego z 3 tytułowych aparatów, bo jestem jeszcze niezdecydowany, a nie chcę później żałować wyboru. Posiadaczy wymienionych aparatów proszę o rady, sugestie, a także zalety i wady tych cyfrówek. Z góry wielie dzięki. Pozdrawiam :wink: 1711300[/snapback] Jak dla mnie to sam nie wiesz czego chcesz ... bo jak inaczej nazwac taki rozrzut ? Wybierasz między aparatami od 1600 do 2300 ... Chyba że chcesz, aby Cię przekonywać o wyższości FZ30 nad konkurentami ?? Ja z tych 3 brałbym FZ30 (albo S2 jk mniej kasy ...) Zdajesz sobie sprawe, że do aparatu trzeba dokupić większ karte pamięci (i to w przypadku FZ30 dwukrotnie większą niż dla reszty - co powiększa przepaść cenową ...), akumulatorki, filtry itp ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 bez konkurencyjnie -> FZ30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 FZ30 jest najdroższy ale też najlepszy z tej trójki... Jasny obiektyw LEICA.Matryca 8 Mpix.Tańszy nośnik w porównaniu do Sonego. Jednym z słabszych punktów to duże szumy przy czułości powyżej 100 ISO. Jak masz tyle kasy to bierz Panasonica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 FZ30 wcale nie jest taki dobry. Porownajcie sobie go z FZ20, kto umie czytac ten wylapie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Matryca 8 Mpix. 1714559[/snapback] To jest niestety bajwiększa wada tego modelu, bo gdyby nie pogoń za ilością pikseli i na matrycy 1/1.8" upchniętoby 5 albo 6 megapikseli, to aparat byłby rewelacja. Na pewno poprawiono w nim dużo błędów z FZ20. Z tych trzech jest to najlepszy aparat, sam niedługo jadę po takie cudo do Grosmana, chociaż jeszcze jest trochę za drogi. Gdyby kosztował do 2k - rewelacja. Nightranger żeby dobrze wybrać, musisz wiedzieć czego oczekujesz od sprzętu. Jeśli rzadko używasz ISO większego od 200, to Panas da ci pełną satysfakcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightranger Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Dziękuję Wam za rady. Rozrzut faktycznie troszkę duży. Szukałem aparatu w cenie około 2000 zł z dużym zoomem optycznym, filmami 480x640, matrycą nie mniejszą niż 5 Mpix i dobrym trybem makro. Sony kusi niską ceną, a Panasonic matrycą i dobrym obiektywem. Canon kręci podobno najlepsze filmy z tej trójki i ma najkrótszy czas (1/3200 s), ma też najlepszy trym makro, ale podobno jest tandetnie wykonany i robi za ciemne zdjęcia. Z całej trójki zdecyduję się ostatecznie na Panasonica, choć trzeba jeszcze zaczekac aż potanieje :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 FZ30 wcale nie jest taki dobry. Porownajcie sobie go z FZ20, kto umie czytac ten wylapie :) 1715728[/snapback] ale z tych trzech .. najlepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...