Skocz do zawartości
Body69

Problem Z Klawiatura

Rekomendowane odpowiedzi

Może klawiatura została zalana czymś (herbatą, piwem). Robierz i sprawdź. Jeśli masz gwarancję, to sprawdź na innym kompie. Jeśli będzie to samo, to do serwisu.

1711803[/snapback]

nie niczym nie zalalem nic nagle gralem sobie w fife i zaczelo mi piszczec ze wciskam za duzo klawiszy wylanczam fife pisze a tu jakes 5 i 6 i juz tak zostalo a serwis odpada bo jak zawsze zgubilem paragon.......... =[[[[[[[[[[[[[[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam problem z klawiaturą w starym komputerze (Pentium 200). Chodzi o to, że kiedy zaczęła mi się psuć klawiatura na PS2, kupiłem nową na USB. Do klawiatury dokupiłem również 4 dodatkowe wejścia na USB do komputera. Klawiatura jednak aktywuje się dopiero po włączeniu Windowsa, a wcześniej BIOS potrzebuje klawiatury na PS2 do rozruchu komputera. Czy jest jakiś sposób na to, żeby klawiatura podłączona do karty USB stała się główną i jedyną klawiaturą komputera??

W BIOSie oczywiście włączyłem funkcję klawiatury USB, ale to nic nie dało. Proszę o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja mam klawiaturę USB tylko bez koncentratora (bezpośrednio w złączu płyty) i spokojnie mogę wszystko zmieniać z niej w BIOS. Możliwe że na starych komputerach występują problemy. Jeśli nie chcesz włączać klawiatury PS/2 (bo Ci nie widzi USB) podczas startu to w BIOS jest opcja zatrzymywania na błędach - przełącz w taką pozycję aby ignorowana była klawiatura (domyślnie jest All errors chyba).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby te 4 porty USB były na KARCIE PCI? Jeśli tak, to nie ma szans.

Skoro masz opcję "USB Keyboard", to masz gniazdo USB na płycie. Kwestia podłączenia odpowiedniego kabelka - z jednej strony gdniazdko USB, z drugiej wtyczka w płytę (4-5 pinów).

Edit: Czyżby ktoś połączył 2 topiki w 1 i wyszło mi 2 posty pod rząd?

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi