dario128 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Do tej pory posiadałem karte wifi planet wl 8305, kupiłem AP d-link dwl 900ap+. Po podłączeniu AP internet chodzi mi wolniej niż na karcie. Łączę się z siecią bezprzwodowo a AP służy jako klient. Wydaje mi sie że na AP powinno sprawniej chodzić niź na karcie PCI. Może to jest kwestia konfigóracji AP tylko nie wiem co tam muszę zmienić bo opcji jest dość dużo i trochę się w nich gubie. Dodam że AP podpięty jest do karty lan 10/100. I oczywiście dysponuje zew. anteną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 a dlaczego uważasz że przez AP net ci powinien szybciej chodzić? nie wiadomo z czym się łaczy ten twój dlink, ale ustaw longpreamble i wyłącz tryb 4xmode, może pomoże ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 dario128 napisz wszystko jeszcze raz bo ja zrozumialem ze miales karte wifi a teraz masz AP do ktorego jestes podpiety przez zwyklą sieciowke i niby mialo byc szybciej, tz. co? po (W)LANie, internet, pingi? masz sdi, neo, chello?...... BTW mam Wlana w domu chodzi wszystko na 54mbitach i miedzy kompami mam tylko ~1300KB/s (postawione mam ftpy), wiem ze w praktyce roznie to bywa ale bez przesady:), mam ustaiowne szyf WPA reszta raczej nie tykana(opcje sieciowki), aha tryb 54mbit jest aktywny na AP i potwierdzenie tego jest na lanowkach to tak wykrywa siec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...