Skocz do zawartości
conrado

Epower Management

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanko do użytkowników Acerów, a mianowicie chodzi mi dokładnie o program ePower Management. Na czym polega działanie funkcji CPU Speed, bo nieważne czy wybiorę wartość Low, Medium, High czy Maximum to częstotliwość taktowania procesora zawsze wynosi 1,5GHz.

Powiedzmy że w ePM ustawiam sobie suwak na Medim klikam Apply, podglądam w programie Mobmeter częstotliwość taktowania utrzymuje się na poziomie 1,5GHz. Czy tak powinno być, a może ja źle pojmuje działanie tej opcji?

Procek to Celeron M 370J.

Dodam że pozostałe funkcje programu ePM działają. Jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć tą kwestie to będę wdzięczny.

Edytowane przez conrado

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam pytanko do użytkowników Acerów, a mianowicie chodzi mi dokładnie o program ePower Management. Na czym polega działanie funkcji CPU Speed, bo nieważne czy wybiorę wartość Low, Medium, High czy Maximum to częstotliwość taktowania procesora zawsze wynosi 1,5GHz.

Powiedzmy że w ePM ustawiam sobie suwak na Medim klikam Apply, podglądam w programie Mobmeter częstotliwość taktowania utrzymuje się na poziomie 1,5GHz. Czy tak powinno być, a może ja źle pojmuje działanie tej opcji?

Procek to Celeron M 370J.

Dodam że pozostałe funkcje programu ePM działają. Jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć tą kfestje to będę wdzięczny.

1711940[/snapback]

kwestia powiadasz...

spróbuj ściągnąć sobie epowera z ftp'a acera. może pomoże.

Edytowane przez VoyTECH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwestia powiadasz...

już poprawione :oops:

spróbuj ściągnąć sobie epowera z ftp'a acera. może pomoże.

1712348[/snapback]

ściągałem najnowszą wersje, odinstalowałem, przeinstalowałem, nie pomaga.

A zadam ci jedno pytanko. Spowalniasz procka na podłączonym zasilaniu? Czy na baterii. To wg mnie jest zasadnicza różnica bo nawet ja swojego ibm'a nie spowolnię na podłączonym zasilaniu. Zawsze wskazuje 1,40 :)

1712435[/snapback]

też myslełem że to działa tylko na baterii, ale próbowałem i tak i tak i nic z tego.

Edytowane przez conrado

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi