conrado Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Witam. Mam pytanko do użytkowników Acerów, a mianowicie chodzi mi dokładnie o program ePower Management. Na czym polega działanie funkcji CPU Speed, bo nieważne czy wybiorę wartość Low, Medium, High czy Maximum to częstotliwość taktowania procesora zawsze wynosi 1,5GHz. Powiedzmy że w ePM ustawiam sobie suwak na Medim klikam Apply, podglądam w programie Mobmeter częstotliwość taktowania utrzymuje się na poziomie 1,5GHz. Czy tak powinno być, a może ja źle pojmuje działanie tej opcji? Procek to Celeron M 370J. Dodam że pozostałe funkcje programu ePM działają. Jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć tą kwestie to będę wdzięczny. Edytowane 22 Października 2005 przez conrado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Witam. Mam pytanko do użytkowników Acerów, a mianowicie chodzi mi dokładnie o program ePower Management. Na czym polega działanie funkcji CPU Speed, bo nieważne czy wybiorę wartość Low, Medium, High czy Maximum to częstotliwość taktowania procesora zawsze wynosi 1,5GHz. Powiedzmy że w ePM ustawiam sobie suwak na Medim klikam Apply, podglądam w programie Mobmeter częstotliwość taktowania utrzymuje się na poziomie 1,5GHz. Czy tak powinno być, a może ja źle pojmuje działanie tej opcji? Procek to Celeron M 370J. Dodam że pozostałe funkcje programu ePM działają. Jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć tą kfestje to będę wdzięczny. 1711940[/snapback] kwestia powiadasz... spróbuj ściągnąć sobie epowera z ftp'a acera. może pomoże. Edytowane 22 Października 2005 przez VoyTECH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 A zadam ci jedno pytanko. Spowalniasz procka na podłączonym zasilaniu? Czy na baterii. To wg mnie jest zasadnicza różnica bo nawet ja swojego ibm'a nie spowolnię na podłączonym zasilaniu. Zawsze wskazuje 1,40 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) kwestia powiadasz...już poprawione :oops: spróbuj ściągnąć sobie epowera z ftp'a acera. może pomoże. 1712348[/snapback] ściągałem najnowszą wersje, odinstalowałem, przeinstalowałem, nie pomaga. A zadam ci jedno pytanko. Spowalniasz procka na podłączonym zasilaniu? Czy na baterii. To wg mnie jest zasadnicza różnica bo nawet ja swojego ibm'a nie spowolnię na podłączonym zasilaniu. Zawsze wskazuje 1,40 :) 1712435[/snapback] też myslełem że to działa tylko na baterii, ale próbowałem i tak i tak i nic z tego. Edytowane 22 Października 2005 przez conrado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 A nie jest przypadkiem tak ze celerony M nie maja speedstepa?? czyli nie redukują swojej częstotliwości:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Tak. Celerony M raczej z tego co wiem nie mają speed stepa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Tak. Celerony M raczej z tego co wiem nie mają speed stepa. 1712677[/snapback] No właśnie, nie mają czy raczej nie mają? Czy mogłby ktoś, kto ma Celerona M to sprawdzić i odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Nie mają, U mnie na centrino (TM3001) ePowe... działa dobrze i sobie go chwalę :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...