Skocz do zawartości
Mumin1

Lcd Subpixel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie co myslicie o kupnie monitora posiadajacego subpixel bo cena takich

monitorkow pytalem sie w serwisie jest bardzo konkurencyjna i kuszaca w poruwnaniu do tych

sklepowych.W tych monitorach jest albo wada subpixela albo sa takie plamki widoczne na

bialym tle jak by ktos brudnymi palcami pomazal. Nie wiem pytalem sie czy subpixel moze sie

ta wada poszerzyc i gosc mowil ze do tej pory mial jeden taki przypadek.Czy ta wada sie

jakos rozszerza ?? Ma ktos z was taki monitor ?? Pomocy czy to sie wogole oplaca ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odciśniete paluchy, czarne plamy na monitorze - można sobie taki zakup odpuścić (sporo takich na allegro - bardzo tanio)

martwy subpixel/pixel - zależy gdzie wystąpił (środek, brzeg ekranu) i czy jest bardzo uciazliwy... no i jeszcze zależy jaki upust. przy upuscie do 10% nie ma co sie bawić. powyżej: może to być interesujace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie moniotory posiadają subpiksele: składa się z nich matryca :-P. A jesli chodzi o walnięte subpiksele - tam gdzie dają upust, to pewnie jest grubsza wada niż jeden subpiksel, bo jednego to dopuszcza prawie każda gwarancja w nowych monitorach (i jeden jest praktycznie niewidzialny podczas pracy, zwłaszcza jak jest ciemny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzmot nie opowiadaj bzdur jak nie wiesz o co biega , pisałem już kilka razy, że LG daje 30 dni na zero subpikseli, a Philips 3 lata na martwe piksele....

Więc nie wiem co za firma dopuszcza ten "niewidoczny" subpiksel (a wiem chyba mówisz o Samsungach....).Uwierz mi że miałem czerwony subpiksel w pierwszym tygodniu użytkowaniu (jeden) i LG wymieniło od ręki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi