Skocz do zawartości
kucyk

Half Life2: Lost Coast (c) Valve

Rekomendowane odpowiedzi

Ja u siebie miałem coś ok. 15 klatek [; ale miałem 1024, wszystko na high aax2 i anizo x4 ;] wydaje mi sie że w średnich detalach i bez aa i anizo powinno mi sie dobrze grać :)

1724448[/snapback]

Ja podobnie. ;]

mapka rewelacyjna ! :D wymagania tez w sumie nie za duze

czekam na Aftermath :)

1725441[/snapback]

Widze, ze w podpisie 9550 i mowisz, ze nie duze ? ;]

Mi to zerznelo grafe... ;]

Co do gry, to przedsmak tego byl w modzie do hl2 z efektem bloom, nie mialem takiej fazy, ze sikam na widok grafy w LC. ;]

A i tez mialem faze z 'salutujacymi' zolnierzami, pozatym wlaczyla mi sie jakis detektor ciepla czy cos, dam scr za jakis czas. ;]

edit: cos sie z grafa zrypalo ;]

Dołączona grafika

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podobnie. ;]

Widze, ze w podpisie 9550 i mowisz, ze nie duze ? ;]

Mi to zerznelo grafe... ;]

1726004[/snapback]

no w sumie nie duze , r9550 stary( a ja zapomnialem ze moge krecic :mur:)

tylko ze gralem na 800x600 ustawienia med/high

i tak sie ciesze ze wogole odpalilo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchacie wszystkich komentarzy twórców?

Jedna chmurka jest fajnie ukryta. Na początku mapy musiemy iść w lewo. Leży tam szkielet wraku jakiegoś statku. Dowiadujemy się że właśnie Lost Coast jest wyciętym fragmentem z HL2. Ponieważ nie skończyli go przed datą premiery.

Ja wciąż czekam żeby Valve wypuściło jakiegoś add on z mapą na statku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mozna sie z wami nie zgodzic, grafa robi wrazenie. Ogolnie mapka krociutka, ale trzeba to zobaczyc.

A tak przy okazji, mam taki problem:

Jesli wezme load dwa razy (czasami wystarczy raz) to wyskakuja mi takie bledy jak widac na obrazkach:

http://img267.imageshack.us/img267/6552/d2...oast00207rl.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/5562/d2...oast00235tu.jpg

Podobne bledy wyskakiwaly mi w demie fear'a (tez po dwukrotnym load) w miejscach gdzie swiecily lampy.

Czy ktos mial cos podobnego, czy moze moja karta graf. jest zepsuta??

Edytowane przez DrSour

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchacie wszystkich komentarzy twórców?

Jedna chmurka jest fajnie ukryta. Na początku mapy musiemy iść w lewo. Leży tam szkielet wraku jakiegoś statku. Dowiadujemy się że właśnie Lost Coast jest wyciętym fragmentem z HL2. Ponieważ nie skończyli go przed datą premiery.

Ja wciąż czekam żeby Valve wypuściło jakiegoś add on z mapą na statku.

1726642[/snapback]

jak ktos przed HL2 dorwal bete to fragment LC mozna bylo zwiedzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz. odpalilem i zwiedzilem. przyznac trzeba, ze jak przystalo na valve mistrza mistyfikacji i kretactw, to wyszlo im to bardzo ladnie. no ale co sie dziwic, reczna robota zawsze dawala najlepsze efekty ;)

1725260[/snapback]

Dokladnie <_< dlatego tez demko jest takie krotkie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh Potwierdzam poprzednikow  - przez LC wracam do HL2 gram od nowa i do CSA -Battlefield2 narazie odsapnie.

Kiedy LC wyjdzie full ktos wie ??

1728421[/snapback]

Nie bedzie full'a, to jest tylko jeden obszar. Jak bys poczytal ten topic, to bys sie dowiedzial, ze jest to lokacja z ktora tworcy nie wyrobili sie w finalnej wersji hl2 i teraz przy okazji premiery hdr ja wykorzystali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sprzecie w podpisie chodzi plynnie jak kupa niemowlecia ;] Tylko szkoda ze 5 minut grania, ale HDR robi wrazenie ! no MIAZGA poprostu !!! To tylko tech demo dlatego tak krotko, ale oplacalo sie sciagac te 320 mb... Mam apetycik na WIECEJ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sprzecie w podpisie chodzi plynnie jak kupa niemowlecia ;] Tylko szkoda ze 5 minut grania, ale HDR robi wrazenie !  no MIAZGA poprostu !!! To tylko tech demo dlatego tak krotko, ale oplacalo sie sciagac te 320 mb... Mam apetycik na WIECEJ :D

1729251[/snapback]

to tylko pozazdroscic sprzętu , bo u mnie w 1024 i wszystkim na full [ bez aa i anizo] chodzi jak zatwardzenie emeryta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn wszystkie opcje high tylko ze bez AA, a AF mam na x2, 90 % rozgrywki bez przycinki, czasem cos przytnie ale na momencik. Ale to chyba z winy tego ze dawnonie odkurzalem windy ;].

Dziwne ze tobie na sprzecie z podpisu cos sie kaszani ale moze to dlatego ze to gf ;/

Cholera a ja myslalem ze jak kupie 6800 to mi bedzie lepiej smigalo wsio aty mi mowisz ze na 16 potokach i 6 werteksach przycinak <omg>

Edytowane przez Vault

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ustawione 1280x1024 wszystko na high AAx2 AFx8. Podczas jadki mam 25-35fps, zatem nie jest źle. :) Mam natomiast problem z ukończeniem demka (pierwszy raz nie daję rady :huh: ). W miejscu gdzie jest podwórko z rusztowaniem, jak na nie wejść, próbowałem użyć skrzyń, lecz nic to nie daje.

Please pomocy!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sprzecie w podpisie (XpertVision 9800SE@XT+REVOLTEC RAM ALU COOLING 378@425-600@740 - [NAJNOWSZE DNA drivers]) chodzi plynnie jak kupa niemowlecia ;]

to tylko pozazdroscic sprzętu , bo u mnie (6800le 16x6) w 1024 i wszystkim na full [ bez aa i anizo] chodzi jak zatwardzenie emeryta

Ja mam ustawione 1280x1024 wszystko na high AAx2 AFx8. (ATI Radeon Sapphire X800XT VIVO) Podczas jadki mam 25-35fps, zatem nie jest źle. :) Mam natomiast problem z ukończeniem demka

Na moim sprzęcie (Leadtek6600GT@580/1045) dało się jakoś grać w full detalach tyle że bez AA

To tylko pokazuje jak ten HDR obciąża kompa, jak go karta nie obsługuje, lub się go wyłączy demko od razu zasówa pięknie jak zwykły HL2

Corso zazdroszczę ci, ja za pierwszym razem przeszedłem demko w 10min, a ty jeszcze się nim cieszysz, pokombinuj, idź do kościoła (podchodzisz do drzwi i naciskasz klawisz akcji "E") może cię oświeci ;)

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiesz.

W LC działa na kartach Ati'ego HDR (nie wiem jak jest na 9800pro, ale na 99% też jest HDR). Bloom'a można włączyć i wygląda to inaczej. Wniosek- HDR jest (co nie jest zaskoczeniem, bo valve już dawno temu to zapowiadała), sprzęt lekko "przysiada", klatek mniej niż w HL2, choć ciągle tyle by było płynnie w 1280/aa2/af4/hdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo ten HDR promuje bardzo mocno produkty ATIego :?

Ta sytuacja jest conajmniej dziwna, w końcu PS3.0 powinien sobie radzić z takimi efektami o wiele lepiej niż PS2.0 :? No chyba że n-vidia która jest królową krętactw (velve to król :lol: znowu coś zchszaniła :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, jestem głupią lamą wiec tematu nie było

cały czas działałem na 8potokach bo rano sprawdzełem cos w 3dmarku i zapomnialem odblokowac z powrotem reszte :lol:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie plynnosc to >30 FPS, gra walnia do minimum 22 w niektorych miejscach ale to jest zadkosc, zwalnia szczegolnie jak dostaje sie do tych hal fabrycznych i poatrze na to wybrzeze z daleka ;] zwykle smiga od 30-70, szkoda ze nie ma benchmarka do tego tech dema :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, jestem głupią lamą wiec tematu nie było

cały czas działałem na 8potokach bo rano sprawdzełem cos w 3dmarku i zapomnialem odblokowac z powrotem reszte  :lol:

1729733[/snapback]

Oj leborg Ty lolq :P ja już się bałem jak to odpale u siebie :P że będzie chodzić jak na gf4 ( bez hdr ) :P

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście światło wpadające przez okna w kościele, to poprostu poezja. :D

Fajny jest bajer z pojemnikiem na farbę, jak się nim rzuci o ścianę, to pojawia się plama. :)

Edytowane przez Corso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAhaa ale z ta farba to juz nie HDR ;]

Kto po czystej instalacji HL2 ma dalej problemy z przycinaniem i z dzwiekiem ??? Ja w hl2 nie gralem od 5 miechow i myslalem ze jak zainstaluje sobie go po takdlgiej przerwie zrobia cos z tym szitem a tu dalej to samo ... dobrze ze w LC tego niema bo bym chyba zarzadal zwrotu kasy za hl2 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi