forest kila zbila Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Heja :) wczoraj zobaczyłem to po raz pierwszy, dzisiaj strzeliłem fotkę :-) CO TO JEST ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Jakie wielkie... ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Mnie kiedyś zjadły kwiatki na a balkonie gołąbki lub inne ptaszki, pojechałem na długi weakend wracam a tu z pelargonii zostały tylko łodyżki :lol: Sposób: powiesić postrzępioną czarną torbę na śmieci, tak żeby wyglądała na szamoczące się ptaszysko. Efekt: gołąbka nie widziałem na balkonie od dwuch lat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) na gołębia to to nie wygląda ;) może jakiegoś orła zainstaluje ma balkonie :D Edytowane 22 Października 2005 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 zlap do do slojika :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 To nie zjada kwiatków, tylko pyłek zbiera - jak pszczoły - w Chorwacji jak byłem to tego pełno lata, w Polsce jest ich mało - z tego co zauważyłem, to lubią tylko takie kwaitki jak ty masz. Na początku myślałem, że to kolibry jakieś, bo nie bzyczą, ale gdzieś znalazłem opis i to jest robal jednak - motyl podobno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 zlap do do slojika :> 1712390[/snapback] I maltretuj :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 bardzo ładne zwierzątko tylko napewno żadkie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 bardzo ładne zwierzątko tylko napewno żadkie! 1712470[/snapback] Interesujacy 'robak' ;] Myślę, ze jest bardziej gęsty niz żadki ;] Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Fruczak Gołąbek. Fajny "stworek", u mnie też kiedyś latał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 moja propozycja.... zlap do sloika i wpusc do srodka bucha ganji.... zabawa przednia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 ajdontnołłotitisbatjuhawtukilit ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virus120 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Bruce, Ty byś tylko o Pannie Marysi rozmawiał :). Ale, bardzo ciekawy eksperyment :P. Widziałem to cuś u siebie na balkonie. Siedziało na kwiatkach, a jak podszedłem w momencie ruszyło w moją strone. Najpierw myślałem, że to szerszeń więc czym prędzej zaatakowałem to przygotowaną wcześniej gazetą. Ogłuszone upadło na ziemię. Czułem jak z głębi duszy wołało do mnie "Nie, nie jestem kolibrem, mam na imię Zenon" :) :)(pomysł zaczerpnięty z tematu "Szkolne zwały". Przyglądnąłem się, i stwierdziłem, że to nie szerszeń i wywaliłem na podwórko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Właśnie, jeżeli już jesteśmy przy temacie robali, to może ktoś z Was będzie wiedział co to jest - tego chrząszcza znalazłem nad morzem w tym roku: Był mniej więcej wielkość kciuka i syczał (prawdopodobnie pocierając pokrywami skrzydeł) jak się go dotykało 8). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 ten pseudo koliber jest widze plagą, u mnie na ulicy tego jest od za.... ale kwiatków nie żre, żywi sie chyba nektarem.... ale dla mnie o groźnie i egzotycznie wgląda, ciekawe czemu akurat teraz zaczął sie w pl. rozwijać :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 @paszczu u mnie w szkole w pracowni biologicznej jest takie cos w slojiku nie pamietam jak on sie nazywa wiem ze w nazwie jest "plywak" czy jakos podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Pływak żółtobrzeżek? ;) Kiedyś na brzegu stawu znalazłem chyba larwę tego pływaka(tak mi powiedzieli 'specjaliści' po moich 'zeznaniach' +P). Wyobraź sobie przerośniętą gąsienicę z dwoma wielkimi szponami ułożonymi poziomo wyglądającymi jak ze stali... brr... Jak znajdę fotę to zamieszczę. A co do tematu to tak jak poprzednicy... Z gazety albo innego narzędzia zdolnego do uśmiercania tego typu ofiar :D. EDIT: Hehe, google i wszystko jasne :P. To było widocznie coś innego, a nie larwa pływaka. Sorry za wprowadzenie w błąd. Pozdrawiam, Cebix. Edytowane 22 Października 2005 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Paszczu - to wygląda jak te robale w HL2 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 No niestety, to raczej nie to: http://wedkowanie.org/index.php?option=con...ask=view&id=503 Wystarczy pierwszy rzut oka na zdjęcie (i wymiary). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 a widziales moze czy to ma skrzydla? bo ten z co jest u mnie w szkole ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 o lol, hehe to ja w te wakacje złapałem, a dokładniej coś mnie złapało za palec, wziołem to zatłukłem i do słoja wsadziłem, i teraz sie dowiedziałem że to to co link wyżej tylko że wcześniejsze albo późniejsze stadium, czyli taki wężyk jakby ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 O jeny jakie to wielkie ! :P Jak by to moja stara zobaczyła to by zawału dostała :P Dobrze że w Wawie tego niema :P eee a czy to gryzie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 nigdy nie widzieliscie chrabaszczow?? :lol: kiedys(6-7lat temu) z kupmlami wychodzilismy na dwor z paletkiami od tenisa, zabawa byla przednia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Ja jak widze jakiegos wielkiego owada to zaraz uzbrajam sie w jakis ciezki sprzet ;) , bo to moze byc szerszen, a jestem uczulony na jad:/ Przy mojej wadze nawet jedno ukaszenie skubanca mogloby sie źle skonczyc:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Hehe smieszny ten robal;) zlap go i na szpilke nadziej:> spytam sie kumpla o tego chrzaszcza on jest znawca robali hehe:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galvatron Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Paszczu o ile się nie mylę to jest Wałkarz lipczyk (polyphylla foullo) samiec osiągający 38mm, jest nie tylko największy, ale i najładniejszy sposród wszystkich chrząszczy europejskich. Na jego czerwonobrunatnych pokrywach występuje białe marmurkowanie. Samce mają szczególnie duże, liściasto roszerzone czułki. Chrząszcz ten żyje w piaszczystych lasach sosnowych. Jego larwy żywią się korzeniami traw wydmowych. Wydaje przy dotyku charakterystyczny dzwięk, który uzyskuje przez tarcie tylnych skrzydeł o odwłok. Podobnie jak chrabąszcz majowy, prowadzi nocny tryb życia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) kumpel mi napisal tak: wszystkie to fotki motyla nocnego z rodz zawisakowatych (sphingidae) Fruczaka gołąbka Macroglossum stellatarum a ostatnia to chrząszcz Wałkarz lipczyk Polyphylla fullo dobry jest co :blink: Edytowane 25 Października 2005 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 kumpel mi napisal tak: wszystkie to fotki motyla nocnego z rodz zawisakowatych (sphingidae) Fruczaka gołąbka Macroglossum stellatarum a ostatnia to chrząszcz Wałkarz lipczyk Polyphylla fullo dobry jest co :blink: 1718071[/snapback] wyczesany jest ... biorac pod uwage ze juz tu jest all o tym napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 ee fajne.. gdzie takie coś można dostać? :D sprzedaje ktoś na allegro może? :lol: co do tego pływaka.. to raz widziałem go we wrocławiu w stawiku. Skubaniec jest przeogromny jak na chrząszcza. Jego szczypce pomyliłem na pierszy rzut oka ze szczypcami raka :). Na szzcęscie moja pani biolog wyprowadziła mnie z błędu :) ale tego koliberka z góry to bym zamówił ze 2 sztuki :D (just kidding) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 wyczesany jest ... biorac pod uwage ze juz tu jest all o tym napisane 1718103[/snapback] biorac pod uwage to ze nie mowilem mu ze to z jakiegos forum i dalem mu same fotki na gg... to chyba raczej tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...