Frod0 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 witam moje pytanie dotyczy dosc nie codziennego zestawienia kart graficznych na szynie AGP. Zastanawiam sie nad kupnem jednej z tych kart ale chodzi mi o wydajnosc ale tez opłacalnosc danych kart dodam ze karta ma mi służyc przez okres ok. 1- 1,5 roku i chcialbym troche jeszcze na niej pograc. Zastanawiam sie pomiedzy: RADEONEM 9800pro GeForcem 6600gt GeForcem 6800Le Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 ja bym brał modowalne 6800LE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 możesz uzasadnić swą odpowiedź, dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Zmodowany 6800le będzie o wiele wydajniejszy, a jak nie dostaniesz modowalnego 6800le to kupuj 9800pro, pograć to sobie na nim pograsz przez najbliższy rok, ale o max detali i fsaa i af możesz zapomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Modowalny 6800LE na min 12potokow szama te karty na sniadanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frod0 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Jesli mam brac 6800le to jakiej firmy asusa czy leadteka. Czy jest on duzo bardziej wydajny od 6600gt? Znalazłem na allegro ciekawa oferte http://allegro.pl/show_item.php?item=68511095 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Leadtek ma "lepszejsze" chlodzenie :) Poza ty to nie ma wiekszych roznic miedzy tymi grafami, ktora Ci sie podoba. 6800LE jest sporo lepsza oferta niz 6600GT tymbardziej, ze ceny sa podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Ale jak 6800LE się nie zmoduje to bedzie wolniejszy od 6600GT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Ale jak 6800LE się nie zmoduje to bedzie wolniejszy od 6600GT... 1713084[/snapback] Na allegro przeciez jest pelno modujacych sie z gwara na moda, wiec nie ma problemu. Tak z ciekawosci, dlaczego Ty zawsze dajesz "..." na koncu zdania ? :wink: Edytowane 22 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frod0 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 To jak bym juz kupil tego 6800le to jaki kupic zasilacz bo jak sie domyslam to moj megabajta 350w nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Tak z ciekawosci, dlaczego Ty zawsze dajesz "..." na koncu zdania ? :wink: 1713277[/snapback] Wiedziałem, że ktoś wcześniej, czy później o to zapyta... ;) Bo jeszcze coś bym tam dopisał, ale nie ma takiej potrzeby więc daje"..."... Delta z allegro za ~45zł... Edytowane 22 Października 2005 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frod0 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 O jakiej mocy ta delte ? 350W wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 tak 350w Delta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frod0 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 A ktora z tych kart jest najbardziej podatna na OC?? i jakie sa wynki? i czy w/w zasilacz pociagnie ktora kolwiek karte po OC? a jesli nie to jaki je pociagnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) A ktora z tych kart jest najbardziej podatna na OC?? i jakie sa wynki? i czy w/w zasilacz pociagnie ktora kolwiek karte po OC? a jesli nie to jaki je pociagnie? 1713452[/snapback] Wszystkie wyzej wymienione karty pociagnie nawet po OC. Bardzo dobry zasilacz. Bierz modowalnego na min. 12 potokow 6800LE i nie pytaj o wiecej, bo ma bardzo dobre wyniki. :) Edytowane 23 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Ja bym polecił fortrona, nowsza konstrukcja i na pewno cichsza(delta jest na bebechach chiefteca a chieftec to jest tornado w budzie w kazdym razie moja 450 ;) Edytowane 23 Października 2005 przez tanx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Ja bym polecił fortrona, nowsza konstrukcja i na pewno cichsza(delta jest na bebechach chiefteca a chieftec to jest tornado w budzie w kazdym razie moja 450 ;) 1714733[/snapback] Oj mylisz sie i to bardzo. Ta DELTA 350W jest praktycznie nieslyszalna, a ja jestem bardzo wyczulony na tym punkcie. Co do konstrukcji to sie nie wypowiem, bo w tej dziedzinie nie jestem specem, ale co do wydajnosci tej DELTY to nic dodac, nic ujac, rewelacja. Aha, jeszcze jedno. To Chieftec jest na bebechach DELTY i to zarowno ten 350W, jak i 450W, ale to tak na marginesie :wink: Edytowane 23 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 tez mam problem pomiedzy 6600gt a 6800le jestem raczej za zakupem 6800le od leadteka w ktorym mozna odblokwoac 12 potokow i 5 verteksow, moze ktos wie jaki o\c ma ta karta po odblokowaniu 12\5 i 16\6 czekam na szybka odpowiedz!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 1.Nikt nie daje pewności odblokowania potoków/werteksów. 2.Po odblokowaniu możliwości O/C nie powinny się zmniejszyć, bo te jednostki zostały przewidziane, ale są zablokowane. Myśląc logicznie nic nie powinno się zmienić nawet o 1MHz. Jeśli by założyć, że nie odblokuje się potoków (wertesky prawie zawsze się da) to 6600GT będzie najszybszy z całej trójki. Ale jeśli odblokuje się (jakąkolwiek ilość) to 6800LE będzie najszybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Panowi ale ile da sie MHZ podkreci 6800le prz yodblokowanych 12\5 i 16\6?? pytam sie bo nei wiem ktorego zakupic i czy chlodzenei ledateka wystarczy zeby ja chlodzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 O tyle samo ile przy 8\4. A chłodzenie Leadteka powinno wystarczyć, ale mimo wszystko polecam zakup jakiegoś miedzianego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Panowi ale ile da sie MHZ podkreci 6800le prz yodblokowanych 12\5 i 16\6?? 1727588[/snapback] My nie jesteśmy wróżki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Popieram HucK-a. Ale moja uwaga jest taka - istnieje coś takiego jak BEZWZGLĘDNY PUNKT ODNIESIENIA... Po resztę odsyłam do poprzedniego posta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...