Skocz do zawartości
Vengeance

O/C D1ghz Morgan Ecs k7s5a unposible?

Rekomendowane odpowiedzi

chcialbym sie dowiedziec jak podkrecac tego proca j/w na tej plytce j/w ;0

jescze przed zmianie biosu takim programem dosowym do zmiany magistrali i dalem na bodajze 112/112 bodajze albo 124/124 i jush byl zonk (clear Cmos)

tylko nie wysylajcie mnie na overclockers.com bo tam widzialem ze ktos durona podkrecil na 2.5ghz takze nei ufam tam bo sobie ludzie jaja robia.

A wiec jak to robic najlepiej sama magistrala bo nie chce sie bawic w jakies lutowania

Thx!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jescze przed zmianie biosu takim programem dosowym do zmiany magistrali i dalem na bodajze 112/112 bodajze albo 124/124 i jush byl zonk (clear Cmos)

tylko nie wysylajcie mnie na overclockers.com bo tam widzialem ze ktos durona podkrecil na 2.5ghz takze nei ufam tam bo sobie ludzie jaja robia.

A wiec jak to robic najlepiej sama magistrala bo nie chce sie bawic w jakies lutowania

mógłbyś troszke poszukać bo ja jeszcsze 2 miesiące temu miałem tego morgana co w podpisie(bo mam go dalej i k7s5a daj na procesorku napiecie na 1,85 i moze ci pójdzie na 124( wgraj także cheepobiosa )ma wiekszą mozliwośc manipulacji FSB) lutowanie to do podniesienia napiecia ci potrzebne ponad 1,85 lutuje sie rezystor na stabilizatorze napiecia .ale bez Wc to spalisz procesor .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no nie gadaj mi ze spale sobie proca od czrgos takiego (TTC-D5TB(3)) wiem ze to nie najlepszy qpler ale zly jakos nie jest teraz mam full stress 43 degress ;p

tak jasne a napiecie masz 1,75V i już masz 43 w stresie daj na 1,85 a bedziesz miał grubo ponad 50 jak dasz na 2,1V to wtedy zobaczysz dymek po 10 minutach w CpuBurn'ie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widziales ze napisalem bez tych modow z vcor ani zadnego lutowania?

hmmmm niech ci bedzie zapytam inaczej

a jak ty masz zamiar puscić 1Ghz Durnia z mnożnikiem x10(k7s5a nie umozliwia jego zmiany) na fsb 124 ?????? moze jak podniesieś napiecie to pójdzie ale bez tego to najwyzej ci posta przejcie i załaduje troche WIna. wiec jak chcesz to zrobić moze ja o czymś nie wiem :D

zapomniałem dodać ze jak wgrasz cheepobiosa to włacza sie dzielnik1/4 i masz pci 31mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nawidze djuronow ))))))))): 

Wizjonerek jak bym nie zmienial napiecia i jechal w goe magistrala moge spalic procka na tym qlerze?

na tym napieciu to raczej mało prawdopodobne aby sie spalił mozesz spróbować podwyższać FSb ale z doświadczenia ci powiem ze lepiej działa na fsb112 niz 124 . bo na 112 masz pci37 i wsyzstko działa szybciej (grafika,pamieci,dyski) a na 124 włacza się dzielnik1/4 i masz Pci31(czyli mniej niż standart33) z doświadczenia ci powiem nie opłaca sie owszem moze proce bedzie szybszy w testach ale cała reszta sie slamazarnie rusza i odczucie jest takie ze komputer działa jak zółw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pci 37mhz nie jest nie bezpieczne ?

w teoretcznie wszystko co powyzej ustawien producenta jest niebezpieczne ale :

norma pci to 33 Mhz

średno 10% róznica nie sprawia sprzętom kłopotów(oczywiscie są wyjątki)

wiec 33Mhz+10%=36.3Mhz wiec 37 powinno chodzić

u mnie wczeniej sprzet ten co w podpisie (tylko płyte miałem tą co ty teraz) działał ok6 miesiecy zmieniłem na solteka(ale były z nim jaja) i teraz dalej mam na pci ok 37 już 3 miesiac czyli rok nic sie nie stało. a wydajnosc duzo wyzsza. jasli sie boisz to daj fsb na 110 i bedzie pci jak pamietam chyba 35 a to jest spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tobie chodzil bez podwyzaszania napiecia na 112/112? jesli nie to daje 110/110 bez zmiany biosu normalnym programikiem do zmiany fsb w dosie i gra ale mnie muj sprzet maxymalnie denerwuje ale naszczescie niedlugo sobie qpie radka 8500

i troche kopa dostane :D

dzieki za zainteresowanie :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tobie chodzil bez podwyzaszania napiecia na 112/112? jesli nie to daje 110/110 bez zmiany biosu normalnym programikiem do zmiany fsb w dosie i gra ale mnie muj sprzet maxymalnie denerwuje ale naszczescie niedlugo sobie qpie radka 8500

i troche kopa dostane :D

dzieki za zainteresowanie :>

niesty z podwyzszonym na 1,85 (zamalowałem mosteki ołówkiem b2:D

jesli sie boisz to lepiej daj 110 niz masz sobie pózniej pluc w brode a jak kupisz radka to bedzie widać róznice :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx!

Temat kotłowany często powinneś szukać ale jak pisze to Ci napisze.Wymiana Biosa i napiecie 1.85 to podstawa jak Ci teraz slabo chodzi na 112. Aby bylo 1.85 łączysz wszystkie mostki L11 (czyli łączysz jeden mostek ) ołówkiem . Jak chcesz mieć mnożnik 11 połącz moski L5

I I - I

Łączysz drugi mostek od lewej .

Osoibiscie polecam po podniesieniu napięcia sprawdzić czy pójdzie na 133.(Mój nie chce nawet przy 2 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nawidze djuronow ))))))))): 

Wizjonerek jak bym nie zmienial napiecia i jechal w goe magistrala moge spalic procka na tym qlerze?

na tym napieciu to raczej mało prawdopodobne aby sie spalił mozesz spróbować podwyższać FSb ale z doświadczenia ci powiem ze lepiej działa na fsb112 niz 124 . bo na 112 masz pci37 i wsyzstko działa szybciej (grafika,pamieci,dyski) a na 124 włacza się dzielnik1/4 i masz Pci31(czyli mniej niż standart33) z doświadczenia ci powiem nie opłaca sie owszem moze proce bedzie szybszy w testach ale cała reszta sie slamazarnie rusza i odczucie jest takie ze komputer działa jak zółw

no to trioche dupiato bo ja mam na 112 fsb pci 34 .A o mojej płycie nikt nie mówi czyżby nikt jej nie miał chyba widizałem jeszcze 4 osoby co ją miały .A wy wszyscy gadacie tylko o k7s5a to teraz o mojej

mi durej wiesza sie w grach nawet na 112 i 1.85v .Na 124 to tylko widze czarny ekran .O malowaniu to moge se narazie pomażyć .Wim jak i co ale jak bym zapsuł procka to by mnie rodzice powiesili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ECS się nieda podkeręcać:)

nie obrazaj "poteznej korporacji" ECS !!!!!! hyhy :) ale mu przygadalem :P :)

ja i tak zawsze bede twierdzil ze ECS nie jest najgorszy :) chociaz nie jest to ASUS :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...