Skocz do zawartości
Bobslej

Najlepsze Pasywne

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż, szukam najlepszego dla Grafiki układu pasywnego. "podejrzani" to:

Zalman 80D

BeQuiet

TT Shooner

VM-102

Które z nich jest najlepsze, i które starczy do R9800Pro + OC?

A czy ktoś experymentował z Silencerami NV/ATI czy by wlazły na GF 5600 (wiem że są nieobsługiwane ale może wlezą...)

Edytowane przez Bobslej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem Silencera rev3 na GFa, fajnie wygląda :D powoli go wygrzewam...

EDIT

podczas pobytu na WGK, przymierzałem Penta... nie wchodzi bo radiatory na memach go blokują... to kupiłem Silencera

Edytowane przez Bobslej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, szukam najlepszego dla Grafiki układu pasywnego. "podejrzani" to:

1712553[/snapback]

Do OC ja tez bym nie polecal pasywnego rozwiazania :) ja osobiscie mam BeQuiet a chlodzi GF 6600 GT ( Asusa ) i jestem BARDZO ZADOWOLONY ! - w spoczynku ponizej 50 s. C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TT Shooner to kiepskie ustrojstwo ktore jeszcze wystaje za obudowe - ja osobiscie balbym sie ze cos w t walnie i ukryszy GPU. A co do tego ze zastosowania pasywne sa bezglosnie - ok zgadzam sie oczywiscie - ale czy ktos pomyslal o chlodzeniu pamieci ? takie radiatory zazwyczaj nie pozwalają na szybkie oddawanie ciepla z nich. A np zalman czy pentagram na min obrotach sa bardzo ciezke do uslyszenia - wiem bo mam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w punkcie wyjścia :cry: coprawda założyłem ACka na GF 5600, ale ten do budy się nie mieści...

1716383[/snapback]

Szlifierka i tnij ACka..

Kiedys musialem uciac kika zeberek radiatora na Rivie bo kolidowaly z pamieciami. Radiator siedzial tak mocno ze musialem to zrobic nie sciagajac go - no ale to tylko rivka byla ;) EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi