Bobslej Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Cóż, szukam najlepszego dla Grafiki układu pasywnego. "podejrzani" to: Zalman 80D BeQuiet TT Shooner VM-102 Które z nich jest najlepsze, i które starczy do R9800Pro + OC? A czy ktoś experymentował z Silencerami NV/ATI czy by wlazły na GF 5600 (wiem że są nieobsługiwane ale może wlezą...) Edytowane 22 Października 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Chcesz robic OC na pasywnym chlodzeniu ehm no spoko.. czemu akurat pasywnie ? Nie moze byc np pentagram XC AlCu ? Jesli juz to ma byc 100% passive to proponuje wynalazek aerocoola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Pasywy mają zalete: są bezgłośne a jak się ma Silencer rev3 do TT Fanless i reszty? bo mi takie cuś wchodzi na GFa :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 człowieku co ty chcesz chłodzenie pasywne do o/c polecam ci tak jak mój kolega 1 post wyżej pentagrama albo zalmana byle nie AL moze byc ewentualnie ALCU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Założyłem Silencera rev3 na GFa, fajnie wygląda :D powoli go wygrzewam... EDIT podczas pobytu na WGK, przymierzałem Penta... nie wchodzi bo radiatory na memach go blokują... to kupiłem Silencera Edytowane 23 Października 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Cóż, szukam najlepszego dla Grafiki układu pasywnego. "podejrzani" to: 1712553[/snapback] Do OC ja tez bym nie polecal pasywnego rozwiazania :) ja osobiscie mam BeQuiet a chlodzi GF 6600 GT ( Asusa ) i jestem BARDZO ZADOWOLONY ! - w spoczynku ponizej 50 s. C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 TT Shooner to kiepskie ustrojstwo ktore jeszcze wystaje za obudowe - ja osobiscie balbym sie ze cos w t walnie i ukryszy GPU. A co do tego ze zastosowania pasywne sa bezglosnie - ok zgadzam sie oczywiscie - ale czy ktos pomyslal o chlodzeniu pamieci ? takie radiatory zazwyczaj nie pozwalają na szybkie oddawanie ciepla z nich. A np zalman czy pentagram na min obrotach sa bardzo ciezke do uslyszenia - wiem bo mam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 dajcie spokój przecież to badziew jakich mało -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Jestem w punkcie wyjścia :cry: coprawda założyłem ACka na GF 5600, ale ten do budy się nie mieści... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Jestem w punkcie wyjścia :cry: coprawda założyłem ACka na GF 5600, ale ten do budy się nie mieści... 1716383[/snapback] Szlifierka i tnij ACka.. Kiedys musialem uciac kika zeberek radiatora na Rivie bo kolidowaly z pamieciami. Radiator siedzial tak mocno ze musialem to zrobic nie sciagajac go - no ale to tylko rivka byla ;) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 nie bo niebęde miał zwrotu :-P a poza tym musiałbym urżnąc z 4 cm radiatora... To chyba lepiej urżnąć te złączkę pomiędzy śledziami:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...