Skocz do zawartości
Mariusz Wróblewski

Proszę O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym prosić o ocenę zestawu komputerowego. Komputer będzie służył przede wszystkim do pracy, w małym stopniu do gier. Zależy mi na szybkości i łatwej późniejszej modernizacji. Cena zestawu wynosi 2645zł. Graniće tę mogę przekroczyć o najwyżej 200zł.

Procesor: AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX

Płyta Główna: Gigabyte K8VT890-9

Pamięć: 2x512MB Geil CL 2.5

Karta Graficzna: Gigabyte Radeon X550 BOX

Dysk Twardy: Samsung 80GB 7200 SATA

Napęd Optyczny: LG GSA-2164D (zewnętrzny)

Zasilacz: Tagan 420W

PS: Obudowę i monitor już posiadam :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zależnosci od chęci podkręcania

- Venice selekcjonowany OEM + Arctic Freezer 64 // Venice BOX

a dalej

- mobo, poczytaj, Asus A8N-E albo cos takiego...

- te geile to nic wielkiego, zaoszczędzisz kupując często bardziej podatne na oc GoodRamy, a jezeli zalezy Ci na marce, Hynixy, KingMaxy D43/DT

- nie licze jak tam z pieniędzmi i ile sobie zyczą za X550, ale Luks__pl sprzedaje X600pro za 220zł...

- dysk ok, zwroc jednak uwage na roznice cenową pomiedzy 80 a 120, nie jest ona duza, a 40gb drogą nie chodzi.

- Jezeli wszystko wyzej drozej wyjdzie, to spokojnie starczy Tagan 380, ew. Enermax365

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy mi, aby przede wszystkim komputer był cichy, lecz zauważyłem, że ASUS A8N-E ma wentylator :unsure:

Raeon X550 spokojnie mi starczy, gdyż nie gram dużo w gry, co najwyżej San Andreas, Vice City, itp. Dlatego raczej nie potrzebuje X600. Dodatkowo X550 dobrze się kręcą. Mój kumpel podkręcił rdzeń o 72MHz, a pamięc o 68MHz.

Dysk to raczej wezmę 120. Różnica w cenie naprawdę niewielka :lol2:

Jako zasiłkę wezmę raczej Tagana 420. Myślę, że będzie to zakup przyszłościowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi