Mariusz Wróblewski Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Witam Chciałbym prosić o ocenę zestawu komputerowego. Komputer będzie służył przede wszystkim do pracy, w małym stopniu do gier. Zależy mi na szybkości i łatwej późniejszej modernizacji. Cena zestawu wynosi 2645zł. Graniće tę mogę przekroczyć o najwyżej 200zł. Procesor: AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX Płyta Główna: Gigabyte K8VT890-9 Pamięć: 2x512MB Geil CL 2.5 Karta Graficzna: Gigabyte Radeon X550 BOX Dysk Twardy: Samsung 80GB 7200 SATA Napęd Optyczny: LG GSA-2164D (zewnętrzny) Zasilacz: Tagan 420W PS: Obudowę i monitor już posiadam :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Zmieniłbym płytę na coś z NF4, zobacz także czy nie ma jakiś lepszych pamięci od tych Geilów..np hynix? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 w zależnosci od chęci podkręcania - Venice selekcjonowany OEM + Arctic Freezer 64 // Venice BOX a dalej - mobo, poczytaj, Asus A8N-E albo cos takiego... - te geile to nic wielkiego, zaoszczędzisz kupując często bardziej podatne na oc GoodRamy, a jezeli zalezy Ci na marce, Hynixy, KingMaxy D43/DT - nie licze jak tam z pieniędzmi i ile sobie zyczą za X550, ale Luks__pl sprzedaje X600pro za 220zł... - dysk ok, zwroc jednak uwage na roznice cenową pomiedzy 80 a 120, nie jest ona duza, a 40gb drogą nie chodzi. - Jezeli wszystko wyzej drozej wyjdzie, to spokojnie starczy Tagan 380, ew. Enermax365 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Zależy mi, aby przede wszystkim komputer był cichy, lecz zauważyłem, że ASUS A8N-E ma wentylator :unsure: Raeon X550 spokojnie mi starczy, gdyż nie gram dużo w gry, co najwyżej San Andreas, Vice City, itp. Dlatego raczej nie potrzebuje X600. Dodatkowo X550 dobrze się kręcą. Mój kumpel podkręcił rdzeń o 72MHz, a pamięc o 68MHz. Dysk to raczej wezmę 120. Różnica w cenie naprawdę niewielka :lol2: Jako zasiłkę wezmę raczej Tagana 420. Myślę, że będzie to zakup przyszłościowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 No to dasz radiator taki od zalmana ~20zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 No to dasz radiator taki od zalmana ~20zł... 1713328[/snapback] Hm.. Pomyśle nad tym Jakie są wasze opinie o płycie Gigabyte GA-K8VT890-9?? Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...