Skocz do zawartości
ALEX-77

Jak to zrobic w MSI ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam procka Athlona 1800XP i mam pytanie jak na płycie głównej KT3 Ultra2(MS-6380E) ustawic azeby przy uruchomiani kompa wyskakiwał mi Athlon 1800XP bo teraz mam Athlon 1150 XP gdzie to zmienic w ECS była zworka a tu nic niewidze . Z góry dzięki za podpowiedz.

POZDRÓWKA

ALEX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na plycie glownej masz zworke do wyboru szyny: 100mhz i 133mhz. musisz ja przelozyc na 133. znajduje sie ona na plycie glownej, nie powiem dokladnie gdzie. sprawdz w instruckji ja tam mam napisane lub wejdz na www.msi.com.tw tam odszukaj twoja plyte i zobacz w instrukcji online :D:D powodzenia:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

scibi co ty gadasz przeczytaj posty wyżej!!!!!!!!!! Nie widzisz że napisał ze nie ma zworki do szyny!! W biosie wchodzi sie w hardware monitor setup i tam masz taką opcje do zminienia szyny ze 100/133 ja też tak miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga ! Czytam z instrukcji tłumacząc z ichniego na ludzki : Wchodzisz do biosa (klawisz delete) ---> następnie wchodzisz do menu Frequency/Voltage Control . Opcja nr 2 - CPU FSB clock - przestawiasz na 133. Voila! Koniec Uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...