Corso Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Czysta chemia... Zdecydowanie polecam zupy domowej roboty.Jakby się przyczepić, to teraz we wszystkim jest chemia i by zachować zdrowe "konto" musiał byś głodować. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Czysta chemia... Zdecydowanie polecam zupy domowej roboty.Chemia ,chemia ,chemia pier... o Chopinie . A jak jesz rosół to jak dodajesz kostkę rosołową to to nie jest chemia. A ile tam masz tego proszku 1 gram ?? Chyba zupki amino nie zawierają konserwantów nie jestem pewien ,ale na jakiś chinskich pisze . Vifonki miazdza makaronkiem ,dawniej były jeszcze zupki CHOICE jedne z pierwszych ,trzeba byłą ją gotować 5 minut nie tak jak teraz ,ale warto były najlepszy smak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Wiecie co np. robie taka firma jak Unilever? Nie? Środki czystości, lody, zupki błyskawiczne... Macie, poczytajcie sobie... klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Knorr - ostry boczek mmhm :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Chemia i chemia.... jest wszedzie, nawet w szkole. Dokladnie nawet w przyprawach czy kostkach (np. rosolowych) moze byc chemia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Nie jestem przeciwnikiem zup z torebki. Kiedyś sam je z chęcią wcinałem - amino pomidorowa. Ale odkąd mam przyjemność współpracować z kanałem gastronomicznym - zaprzestałem jedzenia tychże zupek. Fajnie jest zagotować wodę i zalać nią miskę pełną makaronu z proszkiem. Szybko, niedrogo. Czysta chemia - racja, jest i w zupach z kostką. Ale w zupie z torebki nie ma warzyw, bulionu, tylko proszek, który po zalaniu wrzątkiem 'generuje' nam szybką zupkę. Nie mam nic przeciwko ich spożywania, bo można to robić od czasu do czasu dla smaku. Ale ogólnie preferuje i polecam zupy 'home made' ;) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 e tam chemia....w końcu na coś trzeba umrzeć, prawda :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Miesiąc zupek nie jadłem z odchudzania :| Dzisiaj kupię chiński kubek :D ocenię czy dobra wieczorem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ja sie tam chemii nie boje :P czasem sie zdarza jakas chinska wszamac. moja ulubiona, to "(prawie, jak :lol: ) ser w ziolach" od Knorra. nienawidze za to pomidorowki od w/w Knura, bo to albo niewypal jakis, albo zupka tylko dla wybranych ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 A ja za to lubie pomidorowki od Knorra. :razz: A zupki to tylko kiedy musze, no chyba ze jakas jest i mi sie nie chce nic innego zrobic :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ja sie tam chemii nie boje :P czasem sie zdarza jakas chinska wszamac. moja ulubiona, to "(prawie, jak :lol: ) ser w ziolach" od Knorra. nienawidze za to pomidorowki od w/w Knura, bo to albo niewypal jakis, albo zupka tylko dla wybranych ;D Której? Diabolo pomidoro czy amore pomidore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Której? Diabolo pomidoro czy amore pomidore? wiesz, nie przygladalem sie etykiecie nawet, bo dosyc dawno juz jadlem i mi nazwa umknela. u mnie, jak pomidorowka, to tylko debest homemade obiadki mamuski i zadna inna ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 vifon kurczakowa rlz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 wiesz, nie przygladalem sie etykiecie nawet, bo dosyc dawno juz jadlem i mi nazwa umknela. u mnie, jak pomidorowka, to tylko debest homemade obiadki mamuski i zadna inna ;D Widzisz. A między nimi jest spora różnica. :P Amore pomidore jest spoooro bardziej pomidorowa niż Diabolo Pomidoro. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Przestestowałem Ser z ziołami, cubulova lova, amore pomidore i tak ostatnia mi najbardziej podpasowała. Tylko ten makaron Knorra jakiś biedny w porównaniu do tego z amino :wink: Po serze z ziołami nie mogę odczyścić miski, jest cała żółta. Pur ani Ludwik tego nie może szczyścić, możecie coś polecić :?: Może Vanish albo Ace da radę :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 To u mnie w klasie zupki jada sie surowe - najlepszy i najszybszy sposób;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 To u mnie w klasie zupki jada sie surowe - najlepszy i najszybszy sposób;) u mnie czasem też :P ale robią tak, ze makaron kruszą w torebce, wsypują do torebki tez przyprawy(oprocz oleju ;) ) i mają takie chipsy makaronowe :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 u mnie czasem też :P ale robią tak, ze makaron kruszą w torebce, wsypują do torebki tez przyprawy(oprocz oleju ;) ) i mają takie chipsy makaronowe :lol2: I dobre to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 u mnie czasem też :P ale robią tak, ze makaron kruszą w torebce, wsypują do torebki tez przyprawy(oprocz oleju ;) ) i mają takie chipsy makaronowe :lol2: Właśnie o to mi chodziło. Apropo chipsów - ktoś z was lubi bułkę z chipsami, chrupkami, paluszkami, w środku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Vifon zloty kurczak rzadzi ;) Knor smakuje imho jak pomyje, a makaron w amino jest paskudny. Jak Wy to jecie ?;) chyba ze na sucho :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azereus Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Ja polecam dolac mleka do zupki. Najlepiej do jakiejs ostrej np ostrego kurczaka vifona. Zniwelujecie tym cala chemie :D Pozatym jest naprawde pyszna. Polecam Ps. Pisze to calkiem serio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Aż poleciałem do kuchni sprawdzić - jakoś mi nie zasmakowało :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Aż poleciałem do kuchni sprawdzić - jakoś mi nie zasmakowało :P Polecam dolać trochę mleka do Amore Pomidore knorra - efekt sprawdzony, dobre :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 A jaki szmak hifonów lubicie? Ja lubie pożółconego kurczaka, i zazwyczaj w szafce mam jedno opakowanie zbiorcze [nie ma jak macro ] :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ja only czerwone. Najlepsze dla wątroby :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zielone i zółte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Wczoraj zjadłem nowego vifona - pomidorowego. Jak są te przyprawy w proszku to tu wymyślili jakiś sos. Muszę przyznać, że bardzo dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) OooO czerwone Vifony poprostu masakruja hehe, az lezka sie w oku kreci... Nie wiem w sumie jak reszta, ale ja od czasu do czasu jak spozywam "Chemika ktorego wsio zanaju" to biore tak z 3-4 zupki i lacze je w jedna mega porcje - efekt taki ze najesz sie ja swinia a i przez 2-3 tygodnie nie chcesz juz zupek smakowac ;] Z marek to wiadomo Vifon i Knuur bo Samsmaki/Amino etc. to mi nie podchodza. A no i w Vifonach ten tluszczyk calkiem dobrze podkresla smak, a nie przypominam sobie zeby inne firmy cus takiego dodawaly. Edytowane 2 Maja 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Dodajesz ten tluszczyk?;] Ja go zawsze wywalam do smiecia bo po jego zastosowaniu zupka jest paskudna :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 chyba ze na sucho :DNa sucho są niejadalne ;) Vifon rządzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...