AragornPL Napisano 2 Maja 2006 Zgłoś Napisano 2 Maja 2006 Dodajesz ten tluszczyk?;] Ja go zawsze wywalam do smiecia bo po jego zastosowaniu zupka jest paskudna :mrgreen:Zależy, w którymś jest taki żółty, ten jest niezły, inne są okropne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiu Napisano 2 Maja 2006 Zgłoś Napisano 2 Maja 2006 Zależy, w którymś jest taki żółty, ten jest niezły, inne są okropne Dokładnie, nie polecam białego tłuszyku ....fuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caleb Napisano 2 Maja 2006 Zgłoś Napisano 2 Maja 2006 Dodajesz ten tluszczyk?;] Ja go zawsze wywalam do smiecia bo po jego zastosowaniu zupka jest paskudna :mrgreen: Bialy tluszczyk jest sredni ale ten pomaranczowy do ostrych zupek jest niezly ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter6576 Napisano 2 Maja 2006 Zgłoś Napisano 2 Maja 2006 (edytowane) Ostre są najlepsze :D A jak są zupki warzywne to dodają to suszone coś bo trudno jest stwierdzić jednoznacznie co to jest...w każdym razie jest to zielone :) Aby zmienić na leprze smak takiej warzywnej to polecam czosnek albo nawrzucać tam co się ma zielonego w lodówce :wink: Zupki tego rodzaju to podstawa przeżycia na jakimkolwiek wyjeździe pod namiot :lol: Edytowane 2 Maja 2006 przez Piter6576 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiu Napisano 4 Maja 2006 Zgłoś Napisano 4 Maja 2006 Ja polecam do kurczakowych no-name'ów dorzucać 1/6 kostki rosołowej knorra, o wiele lepszy smak. Albo zamiast kostki nawalic troche ketchupu, powstaje świetna pomidorówka :D sprawdzone ;) Zjadłem własnie Amino Gulaszowa, mniam. Ostry, wyrazisty smak, bardzo dobry makaron, dobre przyprawy - POLECAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentliczek Napisano 6 Maja 2006 Zgłoś Napisano 6 Maja 2006 mi tam wlasnie makaron z amino bardzo smakuje, jem tylko barszczyk red - najpierw wypijam wode a potem delektuje sie makaronem :D a co do knorra to puree ziemniaczane (kazdy rodzaj) - ten taki kubkowy oczywiscie - rulez! polecam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teraw Napisano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2006 Wlasnie zjadlem kurcze pieczone Knorra. Moje ulubione zupki to kurcze pieczonie i amore pomidore. Bardzo polecam. Pyszny makaron i naprawde znakomita zupka. Co Knorr to Knorr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2006 a ja mam tez w UK do polskich zupek dostep, a jestem ich fanem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mickey Napisano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2006 A ja lubie prawdziwe (chyba z vietnamu...??) zupki od typa na stadionie 10-lecia, ma vifonu kilka rodzaji ktore są niedostepne w polsce. Np. z makaronem sojowym, makaronem ryżowym, jakąś kaszką ryżową(ale te są niedobre (fuuu :P) Po za tym ma chyba z 50 smaków tych zupek więc jak jade na stadion po skarpetki od koreańców :P (2zł za 4 pary :]) to przy okazji robie zapasy zupek :] bez porównania do polskiego vifonu, albo innych amino, knoor itp. kiedys lubilem zupki firmy samsmak ale chyba zbankrutowala czy cos bo juz ich nie ma :/ a tak lubie vifon złoty kurczak, większość knoor'ów i pomidorową amino :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter6576 Napisano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2006 Dziś spróbowałem pierwszy raz zupkę Tao Tao tej firmy, która robi jeszcze przeróżne sosy i stwierdzam, że są lepsze od vifon'a. Wszystkie przyprawy w osobnych woreczkach. Musicie spróbować :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twój Pan Napisano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2006 Vifon rulz [; Ide po zupke c(: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jauhis Napisano 10 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2006 Wlasnie jem Diabolo Pomidoro ! :lol: :lol: Boska :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLANTMEN Napisano 10 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2006 Słuchajcie - zrobiłem wczoraj coś takiego. Naszło mnie, żeby sobie zrobić na gęsto tą zupkę z Vifon'a (czerwona ofkoz). No i chciałem ją mieć z fajnie stopionym serkiem na makaronie. Rozpołowiłem makaron na 2 części, jedną wsadziłem do miski, posypałem przyprawami, serem i tym ostrym sosem co dodają do nich. Wszystko przykryłem drugą częścią makaronu. Wlewając wodę trochę mi się przelała - było jej tak dokładnie 'do sera'. No trudno, pomyślałem i zakryłem wszystko pokrywką. Po 3 minutach oniemiałem. :shock: Zrobiła mi się z tego idealna zupa serowa. PYYYYYCHAAA !!! Serek nie dość że się fajnie ciągnął, to jeszcze dał jej super smak. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaxxL Napisano 10 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2006 Ja soie kupuje goracego kubka ostry rosolek of koz bo pmidorowa fuj ! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2006 Pomidorowa hifonu jest obrzydliwa, ogolnie niepolecam. Reszta jest oka oka, wycfanilem sie i kupywałem teraz mieszany 12stopak , ale w srodku sa pomidorowe co niezbyt mi leży :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djsilence Napisano 10 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2006 (edytowane) W Londynie w sklepach Chinskich, ktore importuja stuff dla "swoich", sa najprawdziwsze chinsko-wietnamskie WYPASIONE zupki :) Nie jakiestam Made In Poland, ale ostro "chinska". Wypasy kosztuja 40pensow, ale chyba dla calej rodziny sa/pokoju w akademiku :) A co do wyboru wsrod polsko-chinskich zupek to zdecydowanie Vifon, kurczak i grzybowa najlepsze. Szkoda tylko ze przestali importowac oficjalnie, oryginalne Vifonki i zaczeli produkowac w PL podroby. Roznica jest zauwazalna. Na szczescie udalo mi sie pare miesiecy posmakowac oryginalow:) Poza tym polowe watroby stracilem przez nie :) Pamietam wakacyjny rytual. Po graniu do 3-4 nad ranem, wstac o 12, w drodze do klopa komputerek ON, maile itp, granko az glod do odbytu zajrzy okolo 14 - zupka chinska na przetrwanie do 4 kiedy to obiadek mama postawi na stol :) Wieczorkiem zupka, chipsy i pepsi :) I jazda do 3-4 :D Ach co to byly za czasy (CS-1.3 itp :D) Az lezka na bacznosc...... Edytowane 10 Lipca 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzej Napisano 28 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2006 ja tam uwielbiam goracy kubek pomidorowa z makaronem ;] jak dla mnie to na nia nie ma bata ;] chyba ze robiona przez mame lub babcie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harryt Napisano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2006 KUKSU (żółta). Najlepsza z najlepszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eragonek Napisano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2006 Mnie ostatnio zasmakowała zupka Tajska firmy Tao Tao, naprawdę dobre. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caleb Napisano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Własnie opieprzyłem 2xDiabolo Pomidoro + 2xAmore Pomidore od Knuura i musze przyznac ze czuję się o jakieś 5kg cięższy :| łakomstwo nie popłaca ... chyba starczy mi zupek na conajmniej miesiąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiu Napisano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Własnie opieprzyłem 2xDiabolo Pomidoro + 2xAmore Pomidore od Knuura i musze przyznac ze czuję się o jakieś 5kg cięższy :| łakomstwo nie popłaca ... chyba starczy mi zupek na conajmniej miesiąc Zjadłes własnie 1200 kalorii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caleb Napisano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Zjadłes własnie 1200 kalorii ;)No ładnie się to pokrywa z HTT w moim piecyku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo23 Napisano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Ja chyba zaraz :blink: jak wy to możecie jeść. :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caleb Napisano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Ja chyba zaraz :blink: jak wy to możecie jeść. :zonk: Jest takie zmyślne narzędzie co się łyzką zowie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FoX 13 Napisano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2006 Vifon rox [; ale to takie nie zdrowe, a fu ! Przy następnych zakupach zaopatrze się w zupki, płatki, i wszystko co trzeba żeby zrobić pizze - nie ma to jak naczytać się o jedzieniu ;p A co do vifona, najbardziej lubię złoty kurczak [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sid Napisano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2006 Zazwyczaj jak już jadam to te z Biedronki ;) Z tym że do takiej zupki obowiązkowo ogromna szczypta ostrej papryki... Tak żeby oczy łzawiły i skóra na głowie swędziała ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabul Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 kocham ten stuff :wink: Vifon i Kim-Lan to zupkowi naczelni u mnie. W przypadku ostrego kurczaka mozna zamiast wody bulion z domowego rosolu nalac i wymieszac z przyprawami - mmmmm :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caleb Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Ostrry kurczak w czerwonym opakowaniu od Vifona to jest istna ściana płaczu :wink: jak pierwszy raz to jałlem to łzy ciekly mi strumieniami B-) Dobra dla masochistów Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven_88 Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 Będąc na wypadzie w górach przetestowałem masę zupek maści wszelakiej (wiadomo - człowiek głodny a z kasą krucho :P )... poszły Knorra, Amino, Samsmak, YumYum... pół Zakopanego złaziłem w poszukiwaniu Vifonów...i warto było bo wszystkie inne im mogą naskoczyć... kurczak pieczony (w żółtym opakowaniu) i Curry (czy ja wyglądam na masochistę :D ? ) rządzą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisJR Napisano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2006 Ostry kurczak od Vifona THE BEST. Kiedyś kolega przygotował mi taką mieszankę że 0,5 litrowa woda na jeden łyk poszła. To było najbardziej ostra rzecz jaką w życiu próbowałem, a w skład z relacji kolegi to: -1 porcja makaronu od red vifona -3-4 torebeczki z proszkiem -torebka z tłuszczem -sos tabasco extra mocny Najgorszemu wrogowi nie polecam skosztowania takiej mieszanki :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...